Головна » Бібліотека - Основи готельного менеджменту
КИЇВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТУРИЗМУ, ЕКОНОМІКИ І ПРАВА «Основи готельного менеджменту» Роглев Х.Й. Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів Затверджено Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів Лист № від Видавництво 2004 Роглев Х.Й. Готельний менеджмент: навч. посіб. - К., Видавництво 2004. - с. У посібнику систематизовані і викладені теоретичні, методичні і практичні питання управління сучасним готелем. Простежено історію управління готелями, приведений основний понятійний апарат, докладно досліджені сучасні функції управління і системи обслуговування в готелі. У розділах посібника, присвячених функціональному менеджменту, докладно досліджуються комплексні менеджерські функції і бізнеси-процеси в готелі. Наведено велику бібліографію. Посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, вчених і фахівців з менеджменту і маркетингу, науковців і підприємців. Автор висловлює подяку співробітникам НЦРТ, аспірантам НАН України Муніну Г.Б., Зінов'єву Г.О. і аспірантові НАН України Змійову А.О. за надану допомогу при підготовці матеріалів і написанні цієї книги. Усі права захищені. Зміст Передмова Вступ Глава 1. Основи готельної справи Глава 2. Організаційна структура управління готелем Глава 3. Управління обслуговуванням гостей у готелі Глава 4. Служба бронювання і розміщення у готелі Глава 5. Сучасні принципи оформлення інтер'єру та екстер'єру готелів Глава 6. Інженерно-технічна служба готелю Глава 7. Сучасні інформаційні технології в управлінні готелем Глава 8. Управління безпекою готелю Глава 9. Фінансовий менеджмент готелю Глава 10. Управління персоналом готелю Глава 11. Готельний маркетинг Глава 12. Управління і проектування якості надання готельних послуг Глава 13. Управління товарно-матеріальними ресурсами готелю Додаток. Терміни і визначення, використовувані в готельній сфері Список використаної та рекомендованої літератури Передмова У посібнику систематизовані і викладені теоретичні, методичні і практичні питання управління сучасним готелем. Простежено історію управління готелями, приведений основний понятійний апарат, докладно досліджені сучасні функції управління і системи обслуговування в готелі. У розділах посібника, присвячених функціональному менеджменту, докладно досліджуються комплексні менеджерські функції і бізнеси-процеси в готелі. Наведено велику бібліографію. Посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, вчених і фахівців з менеджменту і маркетингу, науковців і підприємців. Досвід застосування сучасних підходів в сфері управління готелем показує, що в основному за рахунок організаційно-управлінських заходів (тобто такої діяльності, що звичайно в найменшому ступені вимагає яких-небудь витрат) можна істотно — на десятки, а іноді на сотні відсотків — підвищити економічну ефективність готелю. Тому наука управління готелем, що має цілком визначений об'єкт дослідження і яка характеризується власною методологією, включена як дисципліна в програми вищих навчальних закладів України. Потреба в літературі з управління в готельному бізнесі, у першу чергу навчальній, безупинно зростає і дотепер у повному ступені ще не задоволена. Задоволенню цієї потреби має певною мірою служити цей навчальний посібник. При його написанні в максимально можливому ступені були використані міжнародні видання і досвід в управлінні готелями, а також наукові матеріали таких наукових осередків як Київський університет туризму, економіки та права, Науковий центр розвитку туризму Державної туристичної адміністрації України та інших науково-дослідних інститутів. Відповідні публікації та їхні автори зазначені в списку літератури, який наведено в кінці кожної глави. При підготовці посібника автор спирався на нормативні документи і професійні стандарти, розроблені для індустрії туризму в Україні.
|