1. Картоплю і коренеплоди перед очищенням ретельно проми- вають водою. З буряка і моркви зрізають верхню частину на 1-1,5 см. Із забрудненої картоплі виходить майже чистий крохмаль. 2. З капусти видаляють 1-2 верхні листки. Нарізану капусту перед закладкою для відварювання витримують близько 1 години в чистій воді. 3. Всі овочі (помідори, огірки і т.д.) промивають двічі в чистій воді. При засолюванні огірків, помідорів, капусти в розсіл перехо- дить 25-30% радіонуклідів. 4. При кулінарній обробці картоплі й овочів коефіцієнт утри- мання радіонуклідів різний (додаток 14.5).
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Овочі й картопля» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»