Як проводять висушування проб для визначення їх радіоактивності
Подрібнені та зважені проби грубих, соковитих та концентро- ваних кормів попередньо підсу шують на сонці або в приміщенні, потім у сушильній шафі при температурі 80-100°С до сталої маси.Проби молока (3 л) підкислюють соляною чи оцтовою кисло- тою, упарюють у фарфорових чашках, помішуючи, під інфрачер- воними лампами або на електричних плитах до сухого залишку, постійно додаючи в них чергові порції молока. Висушування за- кінчують у сушильній шафі при 100°С до отримання сталої маси сухого залишку. Проби м’яса, відокремлені від жиру, сухожилків та кісток, подрібнюють, зважують, підсушують при кімнат ній температу- рі, потім на лотках сушать у сушильній ша фі. Кістки відокремлю- ють від м’яких тканин, кісткового мозку, подрібнюють, зважують та сушать у сушильній шафі при температурі 100-150°С протягом 2-3 год. Концентрування водних проб досягають упарюванням з на- ступним озоленням і радіометрією сухого залишку.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Як проводять висушування проб для визначення їх радіоактивності» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»