Які особливості відбору проб жирів для визначення їх радіоактивного забруднення
Відбір проб жирів проводять на м’ясокомбінатах та ін ших пе- реробних підприємствах. Перед відбором від кожної партії скла- дають вибірку пакувальних одиниць (діжки тощо), яка становить 10% від усієї партії, але не менше як три упаковки. Проби жирів відбирають щупом на всю глибину упа ковки. З перемішаної об’єднаної проби відбирають серед ню пробу масою 0,3-0,5 кг. При підозрі на поверхневе забруднення відбір проб твердих жирів проводять зрізуванням ножем поверхневого шару завтовш- ки 10 мм. Зрізані шари складають разом забрудненими сторонами одна до одної, вміщують у скляну банку або поліетиленовий мі- шок і маркірують (0,3-0,5 кг).
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Які особливості відбору проб жирів для визначення їх радіоактивного забруднення» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»