ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Раціональне використання та охорона водних ресурсів

Класифікації води
В п. 3.2 наведено 5 груп якісного стану води; за гідробіологічними показниками – 4 групи. Продовжимо цю класифікацію.
Природні води можна класифікувати за різними ознаками:
а) за температурою, °С:
холодні:
переохолоджені 0,
дуже холодні 0-10,
холодні 10-20;
низькотермальні:
теплі 20-37,
гарячі 37-50;
високотермальні:
дуже гарячі 50-100,
перегріті > 100;
б) за місцем розташування:
метеорні – атмосфера;
поверхневі – океани, моря, озера, річки;
підземні – земні надра;
в) за різним станом у гірських породах:
у вигляді пари – міститься у незаповнених пустотах і порах порід, дуже рухома, може конденсуватись;
гігроскопічна – вкриває тонкою плівкою частинки породи, міцно утримується молекулярними та електричними силами;
плівка – вкриває частини породи товстішою плівкою, може рухатись, але підвладна силі тяжіння;
гравітаційна, або вільна – підкоряється силі тяжіння і передає гідростатичний тиск. Це, зокрема, капілярна вода, яка може підійматися всупереч гравітації, наприклад у легких глинах – на висоту до 12 м, щоправда, за дуже тривалий час (близько року);
у формі льоду – заповнює тріщини в породах або залягає у формі пластів;

г) за вмістом розчинених речовин, г/л:
прісні < 1;
мінералізовані 1-25;
з морською солоністю 25-50;
розсоли > 50;
д) за ступенем забрудненості виділяють шість класів якості води
(Единые критерии качества вод. − М., 1982):
1-й клас – вода дуже чиста. Її використовують в усіх галузях економіки без попередньої підготовки, для питного водоспоживання із знезаражуванням;
2-й клас – вода чиста. Питне водоспоживання потребує досить складної водопідготовки (хлорування), в інших галузях таку воду використовують, як правило, без попередньої підготовки;

3-й клас – дуже незначно забруднена. Для питних та інших виробничих цілей потребує складної підготовки (стандартне очищення), в деяких випадках (зрошення, охолодження й ін.) підготовка не потрібна;
4-й клас – незначно забруднена. Вода навіть після підготовки непридатна для питного водопостачання, риборозведення, цілей рекреації, при використанні для інших виробничих цілей потребує дуже складної підготовки. Придатна тільки зі спеціальним очищенням у разі техніко-економічної доцільності;
5-й клас – сильно забруднена. Може лише умовно використовуватися для зрошення й охолодження, але непридатна для інших цілей;
6-й клас – надзвичайно забруднена. Практично не може застосовуватися для використання, за винятком судноплавства і лісосплаву.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Класифікації води» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Фонетика, звуки і мовні органи
Аудит орендованих необоротних активів
РОЗРАХУНКОВО-КАСОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ КЛІЄНТІВ
Пароніми
Сучасний стан систем телекомунікацій в Україні


Категорія: Раціональне використання та охорона водних ресурсів | Додав: koljan (19.04.2013)
Переглядів: 619 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП