ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічний аналіз » Організація і методика економічного аналізу

Узагальнення, оцінка та письмове оформлення результатів аналізу
Важливою задачею в організації економічного аналізу є узагальнення його результатів, яке полягає в об’єднанні аналітичних таблиць і графіків у послідовності, обумовленій порядком ведення аналізу, із включенням установлених взаємозв’язків, впливів чинників і причин, резервів, із висновками за досліджуваними ділянками роботи. Таке узагальнення найбільш доцільно у формі аналітичної інформації, що відрізняється від джерел аналізу стислістю і комплексним характером змісту, що дозволяє використовувати її безпосередньо в управлінні виробництвом для прийняття необхідних рішень. Форма узагальнення результатів залежить від місця проведення аналізу (ділянка, цех, підприємство), звітного періоду і цілей аналізу. Узагальнення результатів аналізу роботи підприємства за місяць проводиться у формі аналітичних записок. За результатами за рік підприємство складає пояснювальну записку до річного звіту, яку починають із загальної характеристики виконання підприємством плану за окремими його розділами, потім розкривають вплив різноманітних чинників на рівень виконання плану за окремими показниками. Після цього роблять висновки, у яких розкривають взаємозв’язок між показниками різноманітних таблиць, пояснюють причини відхилення від плану і оцінюють окремі сторони діяльності підприємства.

260 У пояснювальній записці повинні бути чіткі загальні найважливіші висновки і пропозиції. Особливу увагу при цьому приділяють підрахунку розкритих резервів і їх використанню. Основна мета узагальнення та оцінки результатів аналізу – виявити причинний зв’язок і визначити вплив різних факторів на той чи інший показник діяльності. Результати аналізу оформляються залежно від поставленої мети, масштабу об’єкта, часу та інших характеристик. Узагальнення результатів економічного аналізу підприємства є його кінцевим результатом і оформляється у описовому вигляді: • • • пояснювальної і аналітичної записки чи звіту; довідки; висновків.

На цьому етапі аналітичної роботи відбувається процес синтезу результатів діяльності підприємства та визначається вплив факторів. Основною формою оформлення аналізу є аналітична записка, де відображають характеристики стану ресурсів, причини порушень, а також ужиті заходи щодо певних порушень. Аналітична записка містить висновки за результатами діяльності та пропозиції щодо їх покращення. Особлива увага приділяється пропозиціям, які вносяться за результатами аналізу. Їх необхідно обґрунтувати і спрямувати на покращення результатів господарської діяльності підприємства. Кожна позиція повинна бути чіткою, реальною, повинні визначатися конкретні терміни виконання та особи, відповідальні за усунення недоліків. Структурно аналітична записка містить: загальні дані про об’єкт; характеристику виконання плану, договору; характеристику відхилень; вплив окремих факторів на показники діяльності; висновки;

261 пропозиції. У пояснювальній записці особливу увагу приділяють питанням формування показників, які є критеріями оцінки ефективної роботи підприємства. Дають оцінку діяльності підприємства, вміщують висновки, пропозиції та заходи, спрямовані на усунення недоліків. Виклад у пояснювальній записці супроводжується таблицями, графіками та іншим ілюстраційним матеріалом. Працівники зовнішніх установ результати аналізу оформлюють, як правило, у вигляді висновків. Що стосується довідки чи висновків, то їх зміст може бути більш конкретним, акцентованим на відображенні недоліків або досягнень, виявленні резервів, способів їх реалізації. В цих документах можна не надавати загальну характеристику підприємства та умов його діяльності. На практиці найбільш важливі результати аналізу можуть заноситися в спеціально передбачені для цього розділи економічного паспорта підприємства. Наявність таких даних дозволяє розглядати результати господарської діяльності у динаміці.

Gorund.ru – Компьютерные хитрости

720Cinema.ru Смотри фильмы, сериалы в HD-720 - БЕЗ регистрации и БЕЗ рекламы.

Мужской форум, клуб единомышленников

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Узагальнення, оцінка та письмове оформлення результатів аналізу» з дисципліни «Організація і методика економічного аналізу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: БАНКІВСЬКА СИСТЕМА: СУТНІСТЬ, ПРИНЦИПИ ПОБУДОВИ ТА ФУНКЦІЇ. ОСОБЛ...
Джерела формування власного капіталу
Поняття ISDN
Технічні засоби для організації локальних мереж типу ETHERNET. Пр...
Синоніми (ідеографічні, стилістичні, контекстуальні, перифраза, е...


Категорія: Організація і методика економічного аналізу | Додав: koljan (28.08.2012)
Переглядів: 3218 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП