ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічний аналіз » Організація і методика економічного аналізу

Функціонально-вартісний аналіз
До найбільш ефективних видів аналізу діяльності підприємства з метою виявлення резервів оптимізації витрат матеріальних, трудових і грошових ресурсів і, відповідно, зниження собівартості продукції належить функ-

ціонально-вартісний аналіз (ФВА).
Функціонально-вартісний аналіз передбачає одночасне та взаємопов’язане дослідження функцій об’єкта (виробу, роботи, послуги) і вартості цих функцій (витрат живої та уречевленої праці на створення і виконання функцій). Функціонально-вартісний аналіз передусім проводять за видами продукції, що мають найбільшу частку в загальному обсязі виробництва за умови її збереження в перспективі. Можна використовувати й інші критерії при виборі об’єкта ФВА, наприклад, частку даного виробу в загальній трудомісткості продукції, матеріальних витрат, витрати конкретного матеріалу тощо. За цими критеріями встановлюють і черговість проведення ФВА. Об’єктами вивчення ФВА за окремими видами продукції можуть бути коштовні деталі та вузли низької якості, дефіцитні матеріали та ін. Основним завданням ФВА собівартості продукції є виявлення оптимального співвідношення між споживчою вартістю об’єкта та витратами на його виробництво. Аналізуючи собівартість готової продукції, оцінюються також кошторисна та фактична калькуляції виробів, виявляються та вимірюються фактори перевитрат, які класифікуються на викликані змінами відповідно до результатів ФВА, прорахунками та помилками функціональних відділів, які проводили підготовку виробничого процесу.

99 Резерви зниження собівартості при ФВА визначають шляхом виявлення й усунення зайвих витрат, закладених у недосконалості конструкції виробу в цілому або його деталей, відсталої технології й організації виробництва. Основну увагу при цьому приділяють виявленню неекономічних технічних рішень, непотрібних і невикористаних функцій, недовикористаних функціональних ресурсів (щодо міцності, класу точності тощо), відхилень від нормальних умов, передбачених процесами виготовлення і організації виробництва тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Функціонально-вартісний аналіз» з дисципліни «Організація і методика економічного аналізу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: КРИТЕРІЇ ПРИЙНЯТТЯ ФІНАНСОВИХ РІШЕНЬ
Порядок реєстрації комерційного банку
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА СТРУКТУРА ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ
Інвестиції у виробничі фонди
Модель оцінки дохідності капітальних активів (САРМ)


Категорія: Організація і методика економічного аналізу | Додав: koljan (22.08.2012)
Переглядів: 1055 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП