ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Економіко-аналітична діяльність в організації

Матеріально-технічне постачання в умовах ринку
Сьогодні відбулися суттєві зміни на ринку будівельних матеріалів, втрачені функції державного розподілу матеріальних ресурсів, з’явилась значна кількість дрібних посередницьких структур, які хоча і функціонують в обмежених секторах цього ринку (будівництво житлових будинків, об’єктів соціально-побутового призначення, ремонтні роботи), але є конкурентами крупним оптовим посередникам. Оборот продукції виробничо-технологічного призначення ґрунтується на співвідношенні платоспроможного попиту і пропозиції, має риси ринкового розподілу. Особливістю матеріально-технічного забезпечення в умовах ринку є розвиток прямих договірних відносин щодо поставок ресурсів учасникам будівництва. При цьому проблема дефіциту матеріальних ресурсів з переходом до ринкової економіки практично вирішена. Обсяги випуску будівельних матеріалів на вітчизняних виробничих потужностях повністю задовольняють потребу на цьому ринку. Якщо оцінювати в цілому ситуацію на ринку будівельних матеріалів, то можна зробити висновок, що підприємства і організації мають повну самостійність, доступ практично до всіх видів ресурсів, вільно можуть вибирати контрагентів споживачі при здійсненні торговельно-закупівельних матеріальними ресурсами і за господарських операцій, формувати напрями розвитку своєї діяльності. Сьогодні забезпечуються заявками відповідно до потреби, визначеної за проектами та кошторисами на основі договорів будівельно-монтажних організацій з товарно-сировинними компаніями і заводами – постачальниками матеріалів – технічних ресурсів. Нині в Україні практично виробляються всі види будівельних матеріалів, конструкцій, основними виробниками яких є ВАТ і ЗАТ, товариства з обмеженою відповідальністю. Будівельні матеріали, як правило, комплектуються за такими схемами: а) виробник – підрядник (залізобетонні вироби, стінові матеріали, металеві вироби та конструкції);

205

б) виробник – оптовик – підрядник. Транспортування матеріалів, як правило, здійснюється споживачами-підрядниками. Все це залежить від укладених договорів з виробниками продукції. Стінові матеріали, залізобетонні вироби реалізуються по ціні виробника, а всі інші матеріали через оптовиків за ринковими цінами. Проте асортимент і якість багатьох з будівельних матеріалів дещо гірші у порівнянні з продукцією розвинутих країн. В Україні мало виробляється будівельних матеріалів максимально придатних до застосування в зручній дрібній розфасовці з повним набором комплектуючих. В діяльності підприємств будівельної індустрії важливе перепрофілювання виробництва конструкцій і матеріалів відповідно до ринкового попиту, вирішення проблеми енерго- і ресурсозбереження, заміни привозних матеріалів на місцеві, підвищення якості продукції і збільшення експортних обсягів на ринку будівельних конструкцій і матеріалів.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Матеріально-технічне постачання в умовах ринку» з дисципліни «Економіко-аналітична діяльність в організації»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Робота з проблемними кредитами і заходи впливу на них
СТВОРЕННЯ І РОЗВИТОК ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ УКРАЇНИ
Аудит адміністративних витрат і витрат на збут та інших операційн...
СУТНІСТЬ ВАЛЮТИ ТА ВАЛЮТНИХ ВІДНОСИН. КОНВЕРТОВАНІСТЬ ВАЛЮТИ
Аудит звітності з податку з власників транспортних засобів та інш...


Категорія: Економіко-аналітична діяльність в організації | Додав: koljan (02.05.2012)
Переглядів: 635 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП