ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у галузях економіки

Відображення в обліку доходів підприємств ЖКГ
Особливістю обліку доходів у ЖКГ є різноманітність їх складу, джерел надходження, порядку визнання у бухгалтерському та податковому обліку, порядку оподаткування. Доходи від надання послуг населенню та підприємствам визнаються при нарахуванні заборгованості споживачів за отримані послуги і відображаються в обліку як звичайна реалізація таких послуг. У той же час доходи за рахунок окремих надходжень цільового фінансування визнаються у різні часові періоди: а) доходи від дотацій — при їх одержанні, тобто при зарахуванні коштів на рахунки підприємства; б) доходи від субсидій і пільг населенню — одночасно з визнанням витрат, пов’язаних з отриманням таких доходів, тобто при нарахуванні заборгованості пільгових категорій споживачів послуг; в) доходи від цільового фінансування капітальних вкладень — одночасно з нарахуванням амортизації безоплатно одержаних

308

ГЛАВА 7

(придбаних або створених за рахунок цільових надходжень) основних засобів; г) інших видів цільового фінансування — одночасно з витрачанням отриманих коштів. У житлових організаціях не визнаються доходами надходження на користь інших організацій, тобто плата за комунальні послуги, яка надходить на рахунки житлової організації, а потім підлягає перерахуванню підприємствам тепло-, водопостачання і водовідведення. Специфічним видом доходів підприємств ЖКГ може бути фінансування з бюджету та з інших джерел на усунення наслідків аварій, пов’язаних з великим ступенем зношеності мереж тепло-, водопостачання і водовідведення та інших основних засобів ЖКГ. Специфіка відображення деяких доходів підприємств ЖКГ на рахунках полягає в такому: — доходи від більшості видів цільового фінансування відображають на субрахунку 718 як доходи від безоплатно отриманих оборотних активів; — доходи від субсидій малозабезпеченим верствам населення та компенсації пільг деяким категоріям споживачів комунальних послуг доцільно відображати на субрахунку 703, оскільки це доходи від реалізації послуг підприємств ЖКГ; — доходи від надання в оренду основних засобів житлові організації відображають на субрахунку 703 (як доходи від основної діяльності), а інші підприємства ЖКГ — на субрахунку 713 (як доходи від оперативної оренди); — транзитні платежі, які отримують житлові організації в оплату комунальних послуг і відразу перераховують відповідним підприємствам-постачальникам цих послуг, в житловій організації відображають при їх нарахуванні одночасно за кредитом субрахунка 703 і за дебетом субрахунка 704 (як вирахування з доходу). Нарахування та відображення в обліку доходів підприємств ЖКГ і пов’язаних з їх одержанням розрахунків наведено у наступних підрозділах цієї теми.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Відображення в обліку доходів підприємств ЖКГ» з дисципліни «Бухгалтерський облік у галузях економіки»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Типи проектного фінансування
АТ-команди
Використання стільникових мереж для передачі даних
Економічні нормативи, що регулюють діяльність комерційного банку
СВІТОВИЙ БАНК


Категорія: Бухгалтерський облік у галузях економіки | Додав: koljan (30.03.2012)
Переглядів: 953 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП