ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Відстрочені податкові зобов'язання та податкові активи
В тих країнах, де не вимагається готувати бухгалтерські звіти, орієнтуючись на податкові нормативи, можуть виникати відмінності в розмірах бухгалтерського та податкового прибутку. Ці відмінності можуть бути двох видів:
1) постійні відмінності, які можуть виникати в тому випадку, якщо один тип витрат або доходів, який відображається в одних документах (наприклад, в бухгалтерських), не відображається в інших (податкових). Ці ситуації не ведуть до жодних бухгалтерських наслідків;
2) тимчасові відмінності, які можуть виникнути, якщо один вид витрат або доходів, який відображається в одних документах, наприклад бухгалтерський прибуток, належить до одного проміжку часу, а в інших документах, наприклад, податковий прибуток - до іншого. Прикладом може бути амортизація. Зазвичай податкові органи передбачають нормативи амортизаційних відрахувань, якими слід користуватися, але вони можуть відрізнятись від показників, які використовуються в бухгалтерських звітах.
Відповідно до МСБО 12 "Податки на прибуток" відстрочені податкові зобов'язання - це суми податків на прибуток, які підлягають сплаті в майбутніх періодах відповідно до оподаткованих тимчасових різниць.
Відповідно до МСБО 12 відстрочене податкове зобов'язання слід визнавати щодо всіх тимчасових різниць, що підлягають оподаткуванню, крім тих випадків, коли такі різниці виникають від:
-388-

Розділ 9. Особливості обліку зобов'язань
=> гудвілу, амортизація якого не підлягає вирахуванню з метою оподаткування;
=> первісного визнання активу чи зобов'язання в операції, яка:
- не є об'єднанням компаній;
- під час її здійснення не має жодного впливу ні на обліковий, ні на оподаткований прибуток (податковий збиток).
Деякі тимчасові різниці виникають, коли дохід або витрати включаються до облікового прибутку одного періоду, а, відповідно, різниці включаються до оподаткованого прибутку іншого періоду. Такі тимчасові різниці часто називаються різницями в часі. Далі наведено приклади різниць у часі цього типу, які є тимчасовими різницями, що підлягають оподаткуванню, і які спричиняють виникнення відстрочених податкових зобов'язань:
■=* дохід від відсотків включається до облікового прибутку пропорційно часу, але в деяких юрисдикціях включається до оподаткованого прибутку при отриманні грошових коштів. Податкова база дебіторської заборгованості, визнана в балансі щодо зазначеного доходу, дорівнює нулю, оскільки дохід не впливає на оподаткований прибуток, доки грошові кошти не будуть отримані;
О амортизація, що використовується при визначенні оподаткованого прибутку (податкового збитку) може відрізнятися від суми амортизації, що використовується при визначенні облікового прибутку. Тимчасова різниця -це різниця між балансовою вартістю активу та його податковою базою, яка визначається як історична собівартість активу мінус усі податкові вирахування, дозволені податковими органами щодо цього активу при визначенні оподаткованого прибутку за поточний та попередні періоди. Тимчасова різниця, що підлягає оподаткуванню, виникає і веде до відстроченого податкового зобов'язання при використанні прискореної податкової амортизації (якщо нарахування амортизації з метою оподаткування відбувається менш швидкими темпами, ніж нарахування облікової амортизації, тоді виникає тимчасова різниця, яка не підлягає оподаткуванню і веде до виникнення відстроченого податкового активу);
=> при визначенні облікового прибутку витрати на розробку можуть бути капіталізовані та амортизовані протягом майбутніх періодів, але мають вираховуватись із суми оподаткованого прибутку в тому періоді, коли вони були понесені. Податкова база таких витрат на розробки дорівнює нулю, оскільки їх уже вирахували при визначенні суми оподаткованого прибутку. Тимчасова різниця є різницею між балансовою вартістю витрат на розробки та їх нульовою податковою базою.

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
Відстрочений податковий актив слід визнавати щодо всіх тимчасових різниць, які не підлягають оподаткуванню, тією мірою, якою існує ймовірність, що буде отриманий оподаткований прибуток, до якого можна застосовувати тимчасову різницю, що. не підлягає оподаткуванню, за винятком ситуацій, коли відстрочений податковий актив виникає від:
=> негативного гудвілу, що вважається відстроченим прибутком згідно з МСБО 22 "Об'єднання компаній";
=> первісного визнання активу чи зобов'язання в господарській операції, яка:
- не є об'єднанням компаній;
- під час її здійснення не впливає ні на обліковий, ні на оподаткований прибуток (податковий збиток).
Приклади тимчасових різниць, що не підлягають оподаткуванню і ведуть до відстроченого податкового активу:
■=> витрати на пенсійне забезпечення можуть вираховуватися при визначенні облікового прибутку (оскільки послуга надається працівником), але вираховуються "при визначенні оподаткованого прибутку, коли підприємство перераховує внески до пенсійного фонду або коли підприємство сплачує пенсії. В такому разі тимчасова різниця існує між балансовою вартістю зобов'язання та його податковою базою; податкова база цього зобов'язання, як правило, дорівнює нулю. Така тимчасова різниця, що не підлягає оподаткуванню, веде до відстроченого податкового активу, оскільки підприємство отримає економічну вигоду у формі вирахування з оподаткованого прибутку

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Відстрочені податкові зобов'язання та податкові активи» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Фінансові ресурси інвестування
Інструменти забезпечення повернення банківських кредитів
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
Еталонна модель взаємодії відкритих систем (ЕМВВС, OSI — Open Sys...
Аудит вибуття запасів. Оцінка методу списання запасів


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 1711 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП