ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Послідовність
Умовність послідовності передбачає, що обрана методика обліку на підприємстві буде використовуватись протягом тривалого часу, що забезпечить порівняння фінансових результатів діяльності підприємства за різні звітні періоди.
Тобто підприємство повинно постійно, з року в рік, застосовувати обрану облікову політику. У разі ж зміни облікової політики, дана інформація повинна обов'язково бути обгрунтована та розкрита у фінансовій звітності. Як бачимо, дана умовність об'єднує в собі так би мовити, два принципи: послідовності і розкриття інформації. Така ситуація спостерігається в Україні, Росії, Естонії, США, Португалії, Франції та більшості інших країн. Це ж саме передбачають і МСБО. У Великобританії принцип послідовності офіційно представлений двома концепціями: постійності та розкриття інформації, однак сутність та ж сама В більшості країн відмінності даного принципу полягають лише в назві (табл. 2.27). Так, наприклад, в Китаї серед основних законодавчо закріплених вимог ведення обліку зазначено: метод ведення бухгалтерського обліку протягом звітного періоду повинен бути єдиним; бухгалтерські розрахунки повинні проводитися своєчасно; бухгалтерські записи та звіти повинні бути чіткими і придатними для використання. Як бачимо, дана вимога об'єднує в собі окрім умовності послідовності ще й такі принципи як своєчасність і зрозумілість.
Таблиця 2.27. Назви, що застосовуються для принципу послідовності в обліковій практиці різних країн

Країна Назва
1 2
Великобританія Концепція постійності та розкриття інформації
Данія, Португалія. Іспанія Принцип незмінності методів обліку, що застосовуються
-151-

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

1
2
Естонія Принцип послідовності та зіставності
Люксембург, Нідерланди Принцип єдиного періоду
Німеччина, Франція Принцип однаковості
Росія Умовність послідовності застосування облікової політики
США, МСБО Окремого принципу не передбачено, однак він випливає з якісної характеристики інформації - зіставності
Україна Принцип послідовності
Принцип послідовності випливає з такої якісної характеристики інформації як зіставність. Рада зі стандартів бухгалтерського обліку США стверджує, що корисність інформації значно збільшується, якщо вона представлена у формі, яка дозволяє порівнювати одне економічне явище з іншим або подібним, але яке відбулося в різні періоди. В свою чергу зіставність інформації залежить від її послідовності (постійності, узгодженості). Сам термін послідовності можна розглядати в трьох аспектах, який він передбачає застосування:
<=> однією фірмою суворо визначеної облікової методики в різні періоди;
<=> одних й тих же методів оцінки статей балансу за один і той же період;
<=> однієї і тієї ж методики різними підприємствами (мова йде про одноманітність).
Перший аспект в більшості країн покладений в основу принципу послідовності. Однак в деяких країнах сутність даного принципу різна. Так, наприклад, французька система бухгалтерського обліку має значну перевагу в забезпеченні послідовності використання методів обліку. Одні і ті ж події різні організації відображають однаково, що полегшує зіставність їх звітних даних та проведення динамічного аналізу. Уніфікованість визначає роботу бухгалтера, робить її легшою, а значить і менш витратною та дозволяє вважати її результати незаперечними. Бухгалтери Великобританії ведуть облік, орієнтуючись на інформаційні запити конкретної організації, а не уявної середньостатистичної господарюючої одиниці. Вони керуються завданням відображення специфіки того чи іншого факту господарського життя, не просто стандартом, тому звітні дані реалістичніші, а професія бухгалтера носить творчий характер.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Послідовність» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Форми безготівкових розрахунків
ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФЛЯЦІЇ
Контроль за дотриманням розрахункової дисципліни
ТОВАРНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА
Аудит платежів за ресурси


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 701 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП