ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Психологія » Психологія особистості

Проблема смерті
Проблема смерті, можливо, найбільш очевидна зі всіх названих, співвідноситься з базовим екзистенційним конфліктом між усвідомленням неминучості смерті й бажанням бути.
Інша первинна проблема людського існування – проблема свободи. Зазвичай свободу розглядають як очевидно позитивний концепт, те, за що борються і про що мріють. В екзистенційному сенсі свобода є відсутністю зовнішньої структури. На противагу буденному досвіду, екзистенціалісти вважають, що людські істоти не входять (і не покидають) добре структурований універсум з властивою йому схемою будови. Швидше індивід є автором, відповідальним за свій світ, спосіб життя, вибір і дії. Свобода в цьому сенсі означає, що немає жодної основи й ми опиняємося в ситуації суперечності між нашим бажанням основи й структури, нашим зіткненням з відсутністю цієї основи.
Третя первинна проблема – екзистенційна ізоляція, що означає не міжособистісну самотність чи внутрішньоособисте відчуження від частин свого «Я», а фундаментальну ізоляцію від інших істот і цього світу. Незалежно від того, наскільки тісно, близько ми пов’язані з тими, хто нас оточує, завжди залишається останнє, непереборна відстань, і ми наодинці починаємо наше існування й наодинці його закінчуємо. Екзистенційний конфлікт – це напруга між нашим усвідомленням своєї абсолютної ізольованості й нашим бажанням контакту, захисту, нашим бажанням бути частиною великого світу.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Проблема смерті» з дисципліни «Психологія особистості»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Путешествие на деревянном коне
Поділ іменників на відміни
Аудит виробничої діяльності. Мета і завдання аудиту
Інтелектуальні інвестиції
Мова HTML


Категорія: Психологія особистості | Додав: koljan (14.02.2012)
Переглядів: 605 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП