ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Зобов'язання
До початку трансформації розділів III і IV балансу слід переконатися, що статті довгострокових і поточних зобов'язань відображено згідно з вимогами П(с)БО. "
У процесі трансформації розділу довгострокових зобов'язань необхідно здійснити такі коригування:
1) включити до складу довгострокових зобов'язань суми, відображені в складі забезпечень майбутніх витрат і платежів
222

Розділ 3. Аспекти реформування бухгалтерського обліку в Україні
(розділ II, ф.1) і доходів майбутніх періодів (розділ V, ф.1), які відповідають визначенню довгострокових зобов'язань;
2) виділити в окремі статті суттєві види інших фінансових зобов'язань, зокрема зобов'язання щодо фінансової оренди, випущених облігацій тощо;
3) уточнити зміст та оцінку статті «Відстрочені податкові зобов'язання».
Слід звернуги увагу, що в складі відстрочених податкових зобов'язань відображається реструктуризована заборгованість з податків, яка має обліковуватися на рахунку 55 «Інші довгострокові зобов'язання» і включатися в рядок Балансу 470 «Інші довгострокові зобов'язання».
Реальну суму відстрочених податкових зобов'язань слід визначати із застосуванням положень МСБО 12 «Податки на прибуток» до статей трансформованого балансу.
Поряд з тим, слід мати на увазі, що, згідно з П(с)БО 11, за теперішньою вартістю відображаються лише довгострокові зобов'язання, на які нараховуються відсотки.
Згідно з МСФЗ, слід дисконтувати будь-які довгострокові зобов'язання, якщо інше не передбачене відповідними стандартами.
Трансформація статей поточних зобов'язань передбачає уточнення складу та оцінювання цих статей:
1) у складі поточних зобов'язань слід відобразити поточні зобов'язання, наведені в розділах II і V пасиву Балансу (ф. №1);
2) визнати (з одночасним відображенням у складі витрат) кредиторську заборгованість за фактично отримані послуги (роботи), які не було оформлено актом;
3) зі складу статті «Інші поточні зобов'язання» слід виключити ту частину сальдо субрахунку 644 «Податковий кредит» (з одночасним виключенням її зі складу відповідної статті дебіторської заборгованості, у якій відображено суму авансового платежу), яка пов'язана з наданими авансами.
У свою чергу, зі статті «Поточні зобов'язання за одержаними авансами» слід виключити суму ПДВ, яка пов'язана з отриманими авансами та становить частину сальдо субрахунка 643 «Податкові зобов'язання»).
Статті поточних зобов'язань з розрахунками з бюджетом, з позабюджетних платежів, зі страхування та за розрахунками з учасника-
223

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
ми можугь бути об'єднані в одну статтю «Нараховані зобов'язання» з наступним її розкриттям у примітках до фінансових звітів.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Зобов'язання» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Лізинг
Вибір конфігурації систем комп’ютерної телефонії
Поняття телекомунікаційної системи. Етапи розвитку телекомунікаці...
ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА ЕТАПИ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗІ СТВОРЕННЯ НОВОГО ...
Аудит руху необоротних активів


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (25.11.2011)
Переглядів: 614 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП