ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Фінанси » Фінансово-господарський контроль

Сільськогосподарські підприємства як об’єкт контролю
Під впливом природних і соціальних факторів сільське господарст-во як галузь матеріального виробництва характеризується рядом особливостей, зокрема:
Найважливішим чинником серед засобів виробництва в сільському господарстві є земля, яка просторово обмежена, а кожна окрема її ділянка має різну продуктивну здатність через різницю в родючості ґрунтів. На відміну від інших засобів, які в процесі виробництва по-ступово зношуються, а частина їх вартості переноситься на новост-ворений продукт, земля є незмінним засобом виробництва. При ро-зумному і вмілому використанні вона не зношується, а навпаки, – підвищує свою родючість.
Специфічними засобами виробництва, характерними для сільсько-го господарства, є живі організми – тварини й рослини, а в окремих його галузях у процесі виробництва дії економічних і біологічних факторів переплітаються.
Виробництво сільськогосподарської продукції просторово розпоро-шено, його здійснюють на великих площах із застосуванням сільсь-когосподарської техніки і робочої сили.
Процес виробництва продукції в сільському господарстві здійсню-ють під впливом природних умов, а його тривалість залежить від впливу зовнішнього середовища на біологічні процеси розвитку ро-слин (світло, температура повітря, опади). Зважаючи на це, в сіль-ському господарстві зберігається сезонність, а сам виробничий процес інколи виходить за межі календарного року і досягає кількох років (при вирощуванні багаторічних насаджень).
Через біологічні особливості від однієї сільськогосподарської куль-тури чи виду тварин одержують кілька видів продукції.
У сільському господарстві час проведення затрат на вирощування сільськогосподарських культур не збігається з часом надходження і реалізації продукції. Термін одержання готової продукції продикто-вані дозріванням рослин і вирощування тварин. Нерівномірність надходження і реалізації продукції спричиняє дефіцит грошових коштів.
Особливе значення також мають особливості сільськогосподарсь-кого виробництва з точки зору їх впливу на організацію обліку в аг-рарних підприємствах [88, С.185]

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сільськогосподарські підприємства як об’єкт контролю» з дисципліни «Фінансово-господарський контроль»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...
Банки в ролі андеррайтерів
Аудит адміністративних витрат і витрат на збут та інших операційн...
АУДИТ ОКРЕМИХ СПЕЦИФІЧНИХ ЦИКЛІВ ТА РАХУНКІВ
Визначення грошових потоків на основі прогнозних фінансових звіті...


Категорія: Фінансово-господарський контроль | Додав: koljan (20.10.2011)
Переглядів: 1409 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП