ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Аудит » Контроль і ревізія

Ревізія кредитних операцій
Ціллю ревізії кредитних операцій є перевірка повноти і правильності отримання банківських кредитів, ефективності їх використання та своєчасності їх погашення. При проведенні ревізії кредитних операцій використовують: заявки на виділення відповідних лімітів кредитування, строкові зобов'язання, де вказано суми і строки погашення виданих кредитів, виписки банку, кредитні договори, розрахунки економічної ефективності і окупності витрат, проведених за рахунок довгострокових кредитів, котпторисно-фінансові розрахунки по заходах, здійснених за рахунок рахунку 50 -«Довгострокові позики». До початку ревізії кредитних операцій необхідно вияснити в установі банку, чи не було порушень правил кредитування з боку підприємства і одночасно ознайомитись із актами перевірок підприємства, проведеними банком.
Значне місце в ревізії кредитних операцій займає перевірка кредитних даних із забезпечення виданих позик, тому що на цій стадії ревізії кредитних операцій є найбільше порушень. Практика контрольно-ревізійної роботи показує, що у склад забезпечень включають не прокрсдито-. вані ТМЦ, безтоварні рахунки при кредитуванні під розрахункові доку-1 менти в дорозі. В таких випадках необхідно вияснити, за чиєю вказівкою були включені у склад забезпечення непрокредитовані ТМЦ, безтоварні рахунки і хто виконав дане доручення, в якій сумі була одержана позика банку, на який термін.
Короткострокові і довгострокові кредити банк надас на певні цілій тому ревізору необхідно перевірити цільове використання одержавші кредитів. Завершують ревізію кредитних операцій перевіркою своєчао; ності погашення одержаних позик. Для цього використовують дані строї кових зобов'язань по сумах і термінах погашення заборгованості банку, дані виписок по відповідних рахунках, дані бухгалтерського обліку Ім| прострочених платежах.
За наявності прострочених кредитів видача нових не допускається! Процентні ставки за користування кредитом, обумовлені в кредитному договорі, нараховуються банком і списуються позичальником не рідше одного разу в квартал за платіжним дорученням. В разі відмови вів сплати боргів за позиками банк їх стягує в претензійно-позовному п рядку. Як правило, контроль за виконанням умов укладеного позичаль ником кредитного договору здійснює банк.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Ревізія кредитних операцій» з дисципліни «Контроль і ревізія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Поточний стан об'єкту «Укриття» на ЧАЕС
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА СТРУКТУРА ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ
ЕКОНОМІЧНІ ТА СОЦІАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФЛЯЦІЇ
Поділ іменників на відміни
ФОРМИ ФІНАНСУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ


Категорія: Контроль і ревізія | Додав: koljan (19.10.2011)
Переглядів: 1450 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП