Які особливості реалізації м’яса і продуктів забою опромінених тварин
М’ясо та інші продукти забою реалізують без обмежень, як- що в них не виявлено патолого-анатомічних змін, а вміст радіону- клідів 137 Cs і 90 Sr не перевищує допустимих рівнів, наведених у та- блицях 12.1-12.2. Також враховують характер розподілу радіонуклідів в орга- нах і тканинах відповідно до даних, наведених у таблиці 12.1. Таблиця 12.1 Гранично допустимі рівні радіонуклідів ( 137 Cs і 90 Sr) у м’ясі та м’ясних продуктах для країн СНД, Бк/кг Вид продуктів Вид забруднювачів Допустимі рівні М’ясо забійних тварин без Cs-137 160 кісток, напівфабрикати, Sr-90 50 субпродукти Оленина без кісток Cs-137 250 Sr-90 80 М’ясо диких тварин без кісток Cs-137 320 Sr-90 100 Кістки (усі види) Cs-137 160 Sr-90 200 М’ясо промислової та дикої Cs-137 180 птиці, напівфабрикати, субпродукти Sr-90 80Ветеринарна радіологія 318 Таблиця 12.2 Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 13 7Сs та 90 Sr у м’ясі та м’ясних продуктах (ДР-2006) в межах України, Бк/кг № з/п Назва продукту Cs-137 Sr-90
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Які особливості реалізації м’яса і продуктів забою опромінених тварин» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»