Що роблять з м’ясом і продуктами забою при внутрішньому та поєднаному (зовнішньому і внутрішньому) опроміненні тварин
При внутрішньому і поєднаному (зовнішньому та внутріш- ньому) опроміненні тварин м’ясо й інші продукти забою в обов’яз- ковому порядку піддають радіологічному контролю. Для визначення їх питомої активності застосовуються за- гальні правила відбору і первинної підготовки проб до вимірю- вання, методики приготування зразків та проведення вимірів, ре- гламентованих діючими нормативно-правовими актами.316 Внутрішнє і змішане опромінення Ветеринарний огляд продуктів забою і обов’язкова радіометрія Патолого-анатомічні зміни Відсутні Наявні Допустима радіоактивність Радіоактивність вище допустимої Допустима радіоактивність Радіоактивність вище допустимої Випуск без обмежень Випуск після дезактивації Бактеріологічне дослідження Негативне Позитивне Негативне Позитивне Випуск після бра- кування патоло- гічно змінених органів і тканин Проварювання після бракування патологічно зміне- них органів і тканин М’ясо Випуск після бракування патологічно змінених органів і дезактивація м’яса Проварювання після бракування патологічно змінених органів і дезактивація м’яса Всі внутрішні органи утилізують або знищують Рис. 12.2. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою тварин при внутрішньому і змішаному опроміненнях. Рис. 12. 3. Ветеринарно-санітарна оцінка продуктів забою тварин при зовнішньому забрудненні м’яса радіоактивними речовинами. Зовнішнє забруднення м’яса радіоактивними речовинами Обов’язкова дозиметрія Допустимий рівень радіації Рівень радіації вище допустимого Випуск без обмеження Випуск після дезактивації
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Що роблять з м’ясом і продуктами забою при внутрішньому та поєднаному (зовнішньому і внутрішньому) опроміненні тварин» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»