ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Медицина » Ветеринарна радіологія

Які заходи проводяться для зменшення вмісту радіонуклідів у продукції тваринництва
При радіоактивному забрудненні сільськогосподарських
угідь радіонуклідами на перше місце виходить проблема мініміза-
ції вмісту радіонуклідів у тваринницькій продукції, в першу чер-
гу – в молоці та м’ясі. З цими продуктами харчування в організм
людини надходить 70-90% радіонуклідів йоду та цезію, які викли-
кають внутрішнє опромінення населення та його критичної гру-
пи – дітей.
На першому етапі після аварії заходи зі зменшення вмісту ра-
діонуклідів у продукції тваринництва були спрямовані на отри-
мання продуктів, концентрація радіонуклідів у яких не переви-
щувала тимчасово допустимих рівнів або санітарно-гігієнічних
нормативів. Ці заходи потребували:
1. Перепрофілювання галузей тваринництва.
2. Зміни умов утримання тварин у літній період.
3. Докорінного поліпшення природних луків та пасовищ.
4. Змін у режимі годівлі сільськогосподарських тварин.
5. Застосування у раціонах ентеросорбентів та декорпоран-
тів радіонуклідів.
6. Технологічну переробку молока та м’яса.
Найбільш радикальними, хоча й економічно дорогими, були
зміна галузей тваринництва, наприклад молочного скотарства –
на м’ясне, вівчарства і скотарства – на свинарство та птахівницт-
во, а також технологічна переробка молока і м’яса. Інші заходи,
які спрямовані на обмеження накопичення радіонуклідів у моло-
ці, м’ясі, яйцях та інших продуктах тваринництва, не потребують
великих затрат, тобто вони економічно більш вигідні.Зараз основним завданням зі зменшення дозового наванта-
ження на організм людини є отримання на забруднених радіону-
клідами територіях продукції тваринництва, яка відповідає но-
вим, більш жорстким вимогам радіаційної безпеки – допустимим
рівням вмісту радіонуклідів цезію-137 і стронцію-90 в харчових
продуктах (ДР-2006), та подальше зниження вмісту радіонуклідів
до значень контрольних рівнів. Такий підхід до мінімізації вмі-
сту радіонуклідів у продукції сільськогосподарського виробницт-
ва потребує довгострокового застосування комплексу заходів із
зменшення надходження довгоживучих радіонуклідів у продук-
цію тваринництва.
Протирадіаційний біологічний захист

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Які заходи проводяться для зменшення вмісту радіонуклідів у продукції тваринництва» з дисципліни «Ветеринарна радіологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит кредитних операцій
Аудит вилученого капіталу
. ЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬ...
Контроль за дотриманням розрахункової дисципліни
Діалектна лексика


Категорія: Ветеринарна радіологія | Додав: koljan (17.01.2014)
Переглядів: 878 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП