ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Космічні символи і національна символіка Русі-України
Серед безлічі знакових зображень і уявлень Людства виділяється група знаків причетних до космічної сутності, космічного світогляду людини. Це знаки, що з першого погляду привертають до себе увагу, притягують зір і думку, приковують серце і свідомість. В своїй сутності ці знаки безсмертні, бо існують в часі з моменту зародження і зростання людської свідомості. З тих чи інших причин (релігійних, кастових, класових і т.п.) багато з космічних символів піддавалось гонінню, заборонялось, знищувалось. І коли, здавалось, вони зникали назавжди, пішли у небуття, несподівано, як спалах, як вибух, як грім з ясного неба, вони повертались знову у свідомість народу. В цьому розумінні такі знаки споріднені з архетипами, з предвічними ейдосами буття Людини і самого Всесвіту. Таємниця космічних знаків у тому, що вони пов'язують речі і явища, почуття і думки з Буттям Всесвіту, відображають споконвічні закони його народження, устрою і еволюції. Вони є тим магічним ключем, що відкриває таємницю буття Людства, призначення, місце і роль того чи іншого народу в розвитку планетарного суспільства, відкриває приховані скарби духовності, дає можливості пізнання свого Родоводу, є споконвічним джерелом Творчого Духу. І в цьому сенсі неперевершеною за своєю глибиною, філософським змістом, езотеричною сутністю є Відична символіка.
Найдавнішим і найважливішим символом наших пращурів був Триглав, або Трисил (рис.1).
Триглав – це символ Всевишнього, його триєдиної сутності. Це символ єдності світів матеріального, ментального (інформаційного) і духовного, їх єдиної основи і єдиного походження. Троє в одному і одно, що об'єднує трьох – символ єдиної сутності всього Сущого: богів, природи і людини. Це символ, що відображає Зоряний Закон, символ вічного вогню, що єднає Всесвіт.
В країнах Сходу це символ Агні (рис. 1б): три круги в одному колі: золотого (жовтого), блакитного і червоного кольорів. Золотий – це духовний світ, світ Наві; блакитний – світ розуму, інформаційний світ, світ Праві; червоний – світ матеріальний, основа майбутніх Всесвітів. Разом ці три кольори дають білий колір, колір життя, колір світу Яві.
Світ Вирію-Наві ототожнюється з Духом Предвічним, Прадеревом життя, а тому іншим символом Духу Предвічного є дерево, що прорастає корінням у Світ Майї, розростаючись гіллям-життям у Світі-Яві. (рис. 2).
Ієрархія Світу-Наві пов’язується з горою Меру. (рис.5).
Світ Майї, вічнонароджуюча Мати, Світ, у якому все існує як потенційна можливість світів Яві, зображується дитиною у колисці, що гойдається в сонячному промінні. (рис. 4).
До народження Бога- Сина відсутнє все сутнє і стан Світу-Наві є станом хаосу- нерозділених Богів, де життєдальна енергія замкнута в безмежності єдиним потоком стрічнки одної поверхні.
Символом Хаосу, деструкції матерії є символ замкнутості життєдайної енергії в безмежності (рис. 6).
Знак світу Праві, інформаційного світу, світу законів і принципів будови Всесвітів є гексограми (рис.3). В плані буття земного це "Книга Перемін". Основу гексограм складають триграми, побудовані на полярності всіх трьох складових Всесвіту: Він (чоловічого – активного зовні, розуму, логіки) і Вона (жіночого – активного в середині, почуття, інтуіції). Він зображається суцільною лінією, Вона – переривистою. Полярні світи Яві, Наві і Праві; в кожному з них два полюси, дві протилежності, дві якості, що доповнюють і заперечують одна одну.
З елементів вічності, елементів трьох світів може бути створена безліч Всесвітів. Для створення нового Всесвіту Всевишній народжує Сина, втілюючись в Творцеві нового Всесвіту, в Сварозі. Сварог – син Бога – має два крила, два полюси: Білобога і Чорнобога, два початки Він і Вона.
Білобог і Чорнобог є невід'ємними складовими Сварога. Не існує добра без зла, любові без ненависті, плюса без мінуса, гарячого без холодного. Символом Бога Сварога є знак Він-Вона (Ян-Інь), в якому добро змінює зло, а зло – добро; і в кожному доброму уже є зародок злого, а в кожному злі є елементи добра. На зміну Білобогу приходить Чорнобог, а на зміну Чорнобогу – Білобог. При творенні і зростанні Всесвіту зміна богів відбувається по годинниковій стрілці (рис. 7а), при згасанні і розпаді – проти (рис.7б).
Білобог (рис. 8а) і Чорнобог (рис. 8б) зображаються білим і чорним квадратами, в центрі яких з'являється і зростає їх протилежність. У білому квадраті чорний вихор, що обертається проти годинникової стрілки, в чорному – білий вихор, що крутиться за годинниковою стрілкою.
На шляху Творення Всесвіту Яві Бог – Син за законами Праві в перший день створює Абсолютний Розум – енерго-інформаційну модель майбутнього Всесвіту. Абсолютний Розум – це закони і принципи народження, будови і розвитку світу Явленого. Це Першоструктури, Зерна, Єства, Пламена, Початки, Будівельники, Числа, Форми і Неформи, Сили і Сутності. Cимвол Абсолютного Розуму, – знак Всесвіту, що розгортається-колочакра (рис.9).
Сварог створює новий Всесвіт за сім днів (сім періодів). Сім творінь Бога-сина відображаються семисвічником (рис. 10).
Сім творінь Бога це: 1) Абсолютний Розум; 2) Стихії, Пламена, Початки, Форми, Сили і Сутності; 3) властивості і почуття; 4) мінерали і тіла; 5) посів життя; 6) боги нижчих рівнів; 7) людина.
Коли Розум готовий, пітьма (Світ Наві) випромінює Світло і Світло кидає Промінь в Лоно Матері-матерії. І тоді на перехресті Світла і Матерії виникає життя, матерія стає живою. Символом народження живого Всесвіту є Сонячний Хрест (рис. 11), це символ запліднення матерії Духом і Розумом. Сонячний Хрест є символом Закону Роду.
Зародок Всесвіту згущається в Світову Кулю, зародок Світу-Яві, Праяйце, ДНК Всесвіту. (рис.12). Триєдиний Бог-Син опускається в Лоно Праматері (в Космічні води), і тоді Всесвітній (Абсолютний) Розум прокидається і перетворюється в світловий спіральний вихор-сваргу, що рухає Всесвіт. Інструмент Бога Сварога, що створює Всесвіт – Сварга (Коловорот, Свастика). Сварга – символ спірального світлового вихору, що обертаючись і поширюючись в Лоні Матері – матерії створює речовину – Світ Явлений – Всесвіт. Сварга, що обертається за годинниковою стрілкою – це Сварга світу Яві (рис. 13а), знак життя, Сонця, еволюції. Сварга, що обертається проти годинникової стрілки (рис. 13б) – знак смерті, згасання, руйнації, пітьми. Сварга є знаком закону Велеса, закону Коловороту. Сварга є першим Творінням Бога.
Світловий вихор несе програми Світу Явленого – Всесвіту. Це енерго-інформаційний привод Всесвіту. Під дією Сварги матерія затвердіває і стає речовиною, і це є Затвердженням Духу в Світі Майї.Після цього Бог-Син створює чотири стихії, чотири стани речовини, чотири сторони буття. Символ – чотириликий Бог (Світовіт), в іншому варіанті квадрат утворений чотирма стихіями (рис. 14а), це друге Творіння Бога.
На третій день Сварог приводить Всесвіт в Рух (мається на увазі відлік часу), наділяючи його властивостями і почуттями. Вступає в дію закон Самсари_– розвитку Всесвіту по спіралі. Це закон Коляди – циклічність всіх процесів і явищ у Всесвіті.
На рівні Земного буття циклічність символізується Колом Сварога (рис.15) або Колочакрою. Коло Сварога – це символ Зодіаку, 12 сузір'їв якого земна вісь проходить по колу за 26000 років. Коло Сварога – це 12 зірок – сузір'їв розташованих по колу.
Інший вигляд цього символу – 12 спиць всесвітнього колеса – Колочакри. Коло Сварога (Колочакра) є виразом закону Самсари, закону Коляди (рис. 9).
На четвертий день Бог-Син створює мінерали і ненадихнуті форми тіл. Знаком посіву життя є Зірка Велеса: два трикутники: інформації (вершиною вниз, блакитного кольору) і вогню (вершиною вгору, золотого кольору), перетинаючи один одного вони утворюють зелений колір життя – зірку Велеса (рис. 14б), що народжує форми і структури.
На п'ятий день іде посів життя: через сонячне проміння на води Землі транслюються програми біологічного життя. Дві стихії, що народжують життя у Всесвіті, відображаються жовто-блакитним стягом (рис. 16), де жовте (золоте) сонячне проміння, а блакитне – вода.
На шостий день Бог-Син створює, як своє власне продовження, богів нижчих рівнів, відповідальних за будову і розвиток Всесвіту, втілюючись в кожному з них у відповідній якості. На кожному етапі Кола Самсари змінюються ролі і завдання богів, які діють трійцями і які перетворюються в свої протилежності з часом. Шосте Творіння Бога відображається Знаком Перуна (рис. 17а), або знаком народження богів – продовження Вишнього, народження Будди – Побуда (рис. 17б).
Серед земних богів слід відзначити бога Ярила (весняного Велеса), символом якого є п'ятикутна зірка (рис. 18) – символ п'ятипроменевої симетрії складових біосфери Землі. Окремим символом біологічного життя Всесвіту може бути молекула ДНК (рис. 19).
На сьомий день Сварог створює Людину за образом і подобою Своєю (рис. 20), де червоне коло – складова Майї, блакитний чотирикутник в колі – складова Праві, золотий трикутник – складова Духу, а все разом відповідає триєдиній сутності природи, богів і людей.
По відношенню до біологічної складової Світу Явленого Світ Майї виступає в ролі Матері-берегині, Покрови, що в період несприятливих умов оберігає і зберігає життя до настанняя весни (рис. 21).
Збереження, продовження і еволюція життя пов’язані з родовою гілкою (рис. 22). Успішність вирішення життєвих задач і подалання незгод залежить від колективності зусиль, від єдності сім’ї, роду, племені, етносу (рис. 23).
Життя людини на землі упорядковується законами Праві, але людина має і свою волю прийняття рішень. При відхиленні процесу розвитку людства від задуму Зверху відбувається корекція шляхом «Богоявлення» (рис. 24) людини-бога, що несе Вість (Авесту, Євангеліє) (рис. 25).
Свобода вибору людини обмежена загальним планом-задумом розвитку Всесвіту; на рівні життя людини Шляхом Даним, що символізується вінком із дванадцяти періодів-квіток, сплетених дванадцятьма стрічками часу (рис. 26).
На Шляху Даному людина живе за законами Кар(м)и, законом відповідальності за свої почуття, думки і дії. Символ закону Кар(м)и змія, що кусає себе за хвіст (рис. 27). Невідворотність Кар(м)и зумовлюється наглядом богів, що відповідають за час; богів, що знають минуле і майбутнє (рис. 28).
Ідучи Шляхами Долі людина має вчитись, учитись і вчитись; пізнати, що є добро і що є зло. Дерево пізнання може бути використане на творчість і торжество життя (рис. 29а), або на руйнацію і згасання (рис. 29б).
На Шляху Даному людство має жити за заповідями Божими (рис. 30), за законами жертовності по відношенню до рідних, роду, етносу, людства, живого Всесвіту, Творця всього сутнього Всевишнього (рис. 31), законами Шляху Очищення: сповіді (рис. 32) і усамітнення (рис.33).
Виконання законів Праві, Шляху Даного і Шляху Очищення є обов’язковим на Шляху Сходження до Горнього, до Вишнього (рис. 34).

Із наведених космічних символів ведичної традиції головними для русичів – українців є Трисил, Сонячний Хрест, Сварга, Коло Сварога і жовто-блакитний стяг (або Зірка Велеса), сніп і вінок.
Всі ці символи є знаками основних законів створення і розвитку Всесвіту:
створення триєдиного Всесвіту Всевишнім – Трисил, що відображає Зоряний Закон;
запліднення Матерії Духом, створення живого Всесвіту – Сонячний Хрест, відображає Закон Роду;
створення Світу Яві – Всесвіту за допомогою спірального світлового вихору – Сварги, відображає Закон Велеса;
розвиток і еволюція живого Всесвіту за законом Самсари – Коло Сварога, або Колочакра, відображає закон Коляди;
посів життя через поєднання сонячного світла і води – жовто-блакитний стяг, або Зірка Велеса;
Шлях Даний, доля-вінок із дванадцяти квіток і дванадцяти стрічок;
закон єднання на шляху виконання космічних задач українського етносу – сніп.
Роздрібленість нації, що спостерігається, лише підкреслює намагання недопустити єднання етносу і виконання його космічної міссії в еволюції планетарного розвитку і духу.
Повертаючись до Ведичної традиції за Заповітом Патріарха Арія маємо констатувати, що Русь, як спадкоємиця арійської нитки життя, має таку космічну символіку, яка небезпідставно говорить про космічну сутність і космічне призначення народу України, як і всіх арійських народів взагалі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Космічні символи і національна символіка Русі-України» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Загальна характеристика стільникової мережі зв’язку
ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА ЕТАПИ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗІ СТВОРЕННЯ НОВОГО ...
Аудит відпуску запасів у виробництво
ЗАГАЛЬНІ ПЕРЕДУМОВИ ТА ЕКОНОМІЧНІ ЧИННИКИ, ЩО ОБУМОВЛЮЮТЬ НЕОБХІД...
Омоніми, омофони, оморфми і омографи


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 1053 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП