ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Принципи буття живого Всесвіту
Розвиток Всесвіту підкоряється незмінним законам і принципам, що покладені в основу Світу Яві Сварогом, втіленням Всевишнього в одне із своїх числених творінь. Всесвіт не вічний, вічні закони, як і Всевишній. В Світ Яві, в його основу, покладена обмежена кількість законів Праві, при тому, що їх кількість зростає при сходженні по рівнях розбудови Всесвіту, а їх зміст змінюється за принципами наслідків і комбінаторики. При цьому закони першостворених рівнів діють на всіх наступних, в той час як похідні від них - на залежних, що утворюються на наступних стадіях.
Кожному рівню будови Всесвіту відповідає своє коло богів і їх ієрархія. Кожний бог є продовженням і втіленням Всевишнього в Світі Яві, але, на відміну від вічного Всевишнього, боги «смертні», як і Світ Яві, як і все що одягнуте в покрови світу Матерії. Небо і Земля пройдуть, слова же Мої не пройдуть – говорить Господь. Тривалість існування кожного бога відповідає часу виконання задачі, що стоїть перед ним. Життя бога, як і людини, вимірюється часом втілення, але закінчення втілення не є переходом у небуття, в ніщо, в неіснування, а лише трансформою, часто складною і болісною. У Всесвіті «щось» не виникає з «нічого» і «щось» не може перетворитись у «ніщо». Закінчення втілення не є смертю в людському розумінні, а лише переходом у інший стан, або поверненням у Світ Наві, у Вирій, в Лоно Всевишнього.
Найважливіший закон будови Світу Явленого – Зоряний, закон Троїці. Через Троїцю подані закони творіння, будови і розвитку Всесвіту. Троїчні боги, люди, все у Світі Явленому. Зоряний закон обіймає три фундаментальних закони буття: Закон Роду, Закон Велеса, Закон Коляди. Закон Роду – це закон народження Сина Бога, закон народження Всесвіту, його зростання і еволюції. Увесь Всесвіт живий, але завдяки матеріальним покровам все в ньому народжується, зростає, живе і помирає.
Як і Сварог, все існуюче полярне, бо лише полярність створює рушійну силу життя. Плюс і мінус, ліве і праве, добро і зло, біле і чорне, порядок і хаос, вогонь і крига, реальність і ілюзія – все відносно у Світі Явленому. У хаосі присутній порядок, а в порядку – хаос; у доброму – зачатки зла, а в злі – добра. Протилежні якості в своїй єдності рухають Всесвіт і роблять його живим. Закон Роду – це й Закон боротьби і єдності протилежностей. І Білобог і Чорнобог завжди в єдності і протистоянні, і їх Сварог обіймає і тримає в собі, аби цьому світу не бути поверженому. А тому космічний символ Сварога “він-вона”.
Без поняття зла втрачає сенс поняття добра, без жіночого – чоловіче, без плюса – мінус, без лівого – праве. А тому Господь говорить: Вам, хто слухає , кажу: любіть не лише друзів, а й ворогів ваших, благотворіть ненавидячих вас, благословляйте проклинаючих вас і моліться за тих, хто кривдить вас. Всякому, хто просить у тебе, давай і від того , хто взяв твоє, не вимагай назад. І як хочете, щоб з вами вчиняли люди, так і ви вчиняйте з ними. І якщо любите люблячих вас , яка вам за те подяка? Бо й грішники люблячих їх люблять. І якщо робити добро тим, які вам роблять добро першими, яка Вам за те подяка? Бо й грішники теж роблять. І якщо в борг даєте тим, від яких сподіваєтесь отримати назад, яка вам за те подяка? Бо й грішники дають у борг грішникам, щоб отримати назад більше. Любіть ворогів ваших і благотворіть, і в борг давайте не очікуючи нічого; і буде вам нагорода велика, і будете синами Всевишнього, бо він благ і до невдячних, і злих, як Батько до дітей своїх. Отже будьте милосердні, як і Батько ваш милосердний.
Полярність не просто бажана, вона має бути в усьому, Господь говорить: Ви сіль Землі. Якщо ж стане сіль прісною, чим зробити її солоною? Ні нащо вона більше не придатна, хіба що викинути її геть, щоб топтали її люди. Ви світло світу; не може сховатись місто, розташоване на вершині гори, і коли запалюють світильник, не ставлять його під посудину, а на підсвічник, і світить всім у домі. Тож хай засяє світло ваше перед людьми, щоб побачили вони ваші добрі справи і прославили Батька вашого, який на Небесах і в серцях наших. І якщо полярність не окреслена, то для створення рушійної сили необхідно зробити світ полярним: Думаєте ви, що я прийшов дати мир на Землі? Ні, говорю Вам, а меч і роз’єднання ; бо віднині п’ятеро в одному домі будуть роз’єднані: троє проти двох і двоє проти трьох! ... Вогонь, прийшов я звести на землю і як хочу я, щоб він уже розгорівся! Хрещенням маю я хреститись і як я томлюсь, доки це не звершиться.
Інструментом розбудови Всесвіту служить енергоінформаційний потік, що є світловим вихором, свастям. Це Слово у Світі Яві, енергія Духу, це інструмент Сварога- Сварга, Його життєва Сила, це Сам Сварог у іпостасі Велеса – Волеса. Сварог говорить: Від Мене йде Світло; воно опромінює світ цей. І Сонячне, місячне світло теж від Мене. Якщо я спинюсь хоч на мить – Всесвіт хаос поглине. Хліб божий є той, що сходить з небес і дає життя Світу Явленому . І всякий, хто п’є воду цю, прагнутиме знову; а хто буде пити воду, яку Я дам йому, той не буде бажати повік, але Вода, яку я дам йому , зробиться джерелом, що тече в життя вічне. Я – Хліб життя, Хто приходить до Мене, не буде плакати і, віруючий у Мене, не матиме спраги ніколи…. Хліб, що я даю, з неба сходить, щоб людина від нього вкусила і не вмерла. Хліб, який я даю є плоть” Моя (не в біологічному змісті) , яку Я даю за життя світу. Поїдаючи (використовуючи) Мою плоть (матерію) і п’ючий (споживаючий) Мою кров (енергію – інформацію) у Мені перебуває і Я в ньому. В мені Батько (Всевишній) і я в Батькові (як і все живе, весь Всесвіт).
Слово в Світлі несе програми життя, визначає Долю Всесвіту і долю людини, Шлях Даний. Це закон Коляди, це програма життя і розвитку, це Коло Самари, закон причин і наслідків. Всевишній у образі Христа - земного Сварога - звертається до дітей своїх: Не подумайте, що я прийшов скасувати Закон чи Пророків. Я прийшов не скасувати, а виконати. Бо істино кажу вам: доки не пройдуть Небо і Земля, жодна нота, жодна риса не пройдуть у Законі, поки все не збудеться. У вас і волосся на голові все перераховане і ні один із них не впаде на Землю без волі Батька вашого! Тож не піклуйтесь для душі вашої, що вам їсти і що пити, ні для тіла вашого, в що вдягнутись;чи не душа більше їжі, а тіло-одежі? Ваш Батько знає в чому ви маєте потребу; краще слухайте Слово Боже і все прикладеться вам. Все дається людині по силі її і нічого понад те. І все дається через Слово , через програму Життя (Живу, Джіву), Шлях Даний. Бо: “Спочатку було Слово, і Слово було з Богом, і слово було Бог. Воно спочатку було з Богом, все через нього виникло, що виникло, в ньому було життя і життя було світло людям, і світло в пітьмі світить, і пітьма його не обняла. І Слово стало плоттю ...
Шлях Даний реалізується за законом Самсари, законом Коловороту, розвитку по спіралі. За законом Самсари як у будові Всесвіту, так і в процесах, що протікають на різних рівнях його будови, все повторюється, змінюючись лише якісно. Що наверху, те й внизу; пізнаєш людину – пізнаєш Всесвіт; яка частина, таке й ціле; скажи хто твої друзі і я скажу хто ти; які люди, такі й боги. Енергія руху (кінетична) переходить в енергію структур (потенціальну), а енергія структур - у енергію руху. Від їх співвідношення залежить стан матерії і сутність її буття. Тверде, рідке і газоподібне існують на всіх рівнях будови матерії, її покровів. Відповідно трьом станам будови повторюються і три стани руху: обертовий, хвильовий, поступальний. Гармонія структур і станів на кожному рівні будови породжує циклічність, повторюваність і подібність циклів розвитку, що відображається символом року Сварога. На рівні свідомості людства це цикл повного оберту земної осі відносно дванадцяти суз’ірь екліптики.
Закон Самсари це й закон ієрархічності будови світів Вирію, Праві і Яві. Ієрархії Всесвіту побудовані за ознаками якості, переходу кількості в якість і якості в кількість. Кожна наступна ступінь організації зберігає попередні якості і набуває нових (будова знизу), і кожна нижча ступінь втрачає якості вищих (ієрархія зверху). І в будові Всесвіту, і в ієрархії богів присутні обидві течії. Сварог, як продовження і втілення Всевишнього, втілюється в богах наступних рівнів “вниз”, втрачаючи якості більш високих ступенів. Людина-один із ярусів втілення Сварога в Даждьбогові, бо ми онуки Даждьбогові, але лише все Людство в цілому наближається до наступного рівня втілення Сварога (гілка з гілочками є цілим, але гілочка окремо не є гілкою). Ієрархію зверху доповнює і «протидіє» їй ієрархія знизу. Мурашники, популяції, біоценози і біосфера в цілому; сім’я, рід, нація, етнос, людство утворюють нові якісні рівні в будові живого Всесвіту, народжуючи богів знизу. Постаті святих і пророків, величні постаті родових (племінних) і етнічних богів, егрегорів і деміургів народів, постаті планетарного масштабу суперетносів (християнського – І. Христос, буддистського – Будда, мусульманського - Муххамед ) – це ієрархія Світла знизу.
Утворення ієрархії знизу неможливе без участі зверху, бо так само, як живе може народитись лише від живого, а розумне лише від розумного , так і той, хто не народжений від Води і Духа, не зможе ввійти в Царство Боже. Народжений від плоті є плоть і народжене від Духу є Дух. Не дивуйтесь, що Я сказав: потрібно, щоб ви народились згори. Вітер віє, де захоче і голос його чуєш і не знаєш звідки приходить, і куди йде. Так і народжений від Духа (Христос).
Масштабність бога визначається не лише масштабністю задачі, що стоїть перед ним, а й кількістю різних за призначенням покровів монади бога і ступенем їх розбудови та якості. Кількість покровів визначається з одного боку умовами функціонування, з іншого – умовами виконання задачі. Монада з покровами забезпечення життєдіяльності є ядром об’єкта, системи, живого створіння. Покрови, що забезпечують виконання задачі, найчастіше варіативні і структурно і функціонально (і за будовою, і за дієвістю).
Варіативність, змінність, різноманітність – обов’язкова умова будови периферії . Співвідношення між стабільною і варіативною частинами визначається числом золотого перетину (1 до 0,618, або 1,618 до 1). Відношення варіативної частини до стабільної називається коефіцієнтом випадковості (стохастичності), визначається порогом протікання і, в залежності від умов протікання, лежить в межах від нуля до 0,382. Рішення задачі переводить варіативну частину в стабільну і монада набуває додаткового покрову, або ж розбудовує уже присутні. Розбудова Монади, її покровів, відбувається за фрактальним принципом. Так само, як Всевишній створює, народжує монади, першопочаткові зразки – модулі всіх майбутніх об’єктів Всесвіту, так на кожному наступному рівні будови боги цих рівнів створюють зразки покровів даного рівня, їх матеріального, інформаційного і духовного наповнення. При наявності зразка необхідного виду матеріальності і достатнього енергетичного потоку розбудова покрову відбувається за фрактальним принципом (куди не глянеш, скрізь одне і теж) до меж визначених порогами протікання процесу.
Кожна монада є центром конденсації, “центром зборки” необхідного для рішення задачі інформації, технологій, інструментарію і матеріальності. Вона не лише центр тяжіння, а й вектор спорідненості. З цього приводу Всевишній словами Христа говорить: Просіть і дано буде вам, шукайте і знайдете, стукайте і відкриють Вам; бо всякий, хто просить отримає і хто шукає – знаходить, і тому ; хто стукає, відкривають . А ще: хто має, тому дано буде і буде в нього достаток, а хто не має, у того буде забрано і те, що має .... Бо кожний може розбудувати лише те, для чого народжений: майте віру в Бога. Істино кажу Вам: хто вірить і не засумнівається в серці своєму, а буде вірити, що збудеться те, що він каже – буде йому. І все чого не попрохаєте в молитві з вірою отримаєте.
За законом Кар(м)и всяке відхилення від Шляху Даного впливає на подальший перебіг подій, на стан, структури і можливості об’єкта в майбутньому. Можна відхилитись, порушити закони розвитку Всесвіту, можна діяти всупереч своєму призначенню, своїй долі, можна діяти не за законами оточуючого тебе і впливати руйнівним чином на оточуюче середовище і перебіг подій навколо за власним бажанням і розсудом. На рівні людини – це чотири гріхи: першородний, батьківський, суспільний і власний. Першородний гріх- у поїданні братів наших менших, у негативному впливі на життя на планеті, батьківський – у тому, що гріхи батьків впливають на родову гілку до четвертого коліна, доки Природа .” не вимиє” зламане і порушене. Суспільний гріх полягає у тому, що Людина залежить від соціального середовища існування і живе за його стандартами (ефект білої ворони; серед вовків жити – по вовчи вити). Власний гріх – це особисті рішення і поступки, що негативно впливають на оточуючих і їх долю, на життєві процеси на Землі, на майбутнє Людства. Якщо перші три гріхи опосередковані і відносні, то останній є особистим і карається найтяжче. Коли людина йде своїм Шляхом Даним , то їй вчасно зустрінеться і необхідна книга, і лікар, і вчитель; коли ж ні, то переслідуватимуть невдачі і синці, хвороби і втрати, як наслідки зради Шляху Даного.
На Шляху Даному людину очікують закони відповідності Шляху і захисту (Покрови), закони сходження до Всевишнього і очищення на ньому. На Шляху Даному ідучий по ньому знаходиться під захистом Покрови. Всевишній лише попереджає: не бійтесь вбиваючих тіло, і потім не в змозі більше нічого зробити. Бійтесь того, хто душу Вашу може ввергнути в геєну. Але: від всякого, кому дано багато, багато і вимагається, і кому багато довірено, з того більше спитають.
Найважливішою заповіддю на Шляху Даному є « не нашкодити ні в думках, ні в почуттях, ні в справах своїх живому і розумному Всесвіту, зробити все для єднання божого і людського в Сварозі, творити осяяне розумом і духом майбутнього, жити за законами жертовності перед Родом, Людством, Планетою, Всесвітом, Всевишнім». Чи може зберегти життя клітинка організму , якщо загине тіло? Можна тимчасово стати клітинкою ненажерливої і смертоносної пухлини, що руйнує тіло. Але загине Родова гілка, і не повернуться батьки на Землю, загине Людство і стане мертвою планета, загине частина Всесвіту. А тому Господь звертається до нас в душах наших: “... Син Людський не для того прийшов, щоб йому слугували, а щоб послугувати і дати душу Свою, як викуп за багатьох”. В справі служіння Всевишньому і Людству: “кожний, хто возвеличуватиме себе, принижений буде, а хто принизить себе – возвиситься”. Господь попереджає: “Не збирайте собі скарбів на Землі, де міль і тля руйнують, і де злодії підкопують і крадуть, але збирайте собі скарби душі і серця, які ні міль , ні тля не зруйнують і злодії не вкрадуть. Бо де скарб твій, там буде і серце твоє”.
Не просто і важко йти Шляхом Даним. Заходьте вузькими воротами, бо широкі ворота і просторий шлях, що веде до загибелі, і багато йде ним. Вузькі ворота і вузький шлях, що веде в життя і небагато знаходить його. Стережіться лжепророків, які приходять до вас в одежі овечій, всередині ж вовки хижі. По плодах і по справах їх пізнаєте їх – попереджає Господь. Бо якщо дерево добре, то і плід його добрий, а дерево погане і плід його поганий. По плоду пізнається дерево ... Добра людина з доброго скарбу серця свого винесе добре, а зла людина із злого скарбу серця свого винесе зле, бо від надлишку серця говорять вуста його. Необхідно , щоб прийшли спокуси, але горе тій людині, через яку спокуса приходить.
І далі Господь говорить: Горе вам, багаті! Бо ви вже отримали свою втіху. Горе вам пересичені нині! Бо жадатимете, нічого не вартого. Горе вам, хто сміється над іншими нині! Бо заплачете і заридаєте. Горе вам, коли люди говорять з вами улесливо і про вас похвально! Бо так було з усіма, хто підносить себе, і з лжепророками в усі часи. Пам’ятайте, що все, що дано людині, дано на час виконання задач Шляху Даного , для служіння людям, живому Всесвіту, Всевишньому. Для чого Мені безліч жертв ваших? – говорить Господь . Коли ви приходите перед лице моє, хто вимагає від вас цього? Досить топтати двори Мої. І не приносьте непотрібних дарів. Перестаньте творити зло, навчіться робити добро, шукайте правди, стримуйте насильників, захищайте сиріт, вступіться за вдову.
Не зважаючи на полярність всього сутнього Господь кличе до єднання, щоб світу цьому не зруйнованому бути. Бо всяке царство, що розділилось само в собі, опустіє, і дім, що розділився сам в собі, впаде, і якщо Сатана розділиться сам в собі, то як встоє царство його? Господь говорить: Бо де двоє, чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я посеред них і з ними. Чоловік і жінка – вони вже не двоє, а плоть єдина. Так і Всевишній в усіх проявах своїх. Отож “що Бог поєднав, того Людина нехай не зруйнує”. І те, що зробили ви одному з братів Моїх менших, те зробили Мені. Господь судить не по переконанню людей, а по справах їх. Той, хто слугує ближньому, слугує Богу, нехай навіть він цього не розуміє.
Великого значення в будові Світу Яві надається принципу відповідності. Бог закликає: “де скарб твій, там і серце твоє”, де серце твоє там знайдеш і свій скарб”. А тому “ стукайте і відкриють, просіть і дано буде, шукайте і знайдете. І в кого є, тому і добавиться, а в кого немає – і останнє відніметься. Бо якщо хто не народжений від води і Духа, не зможе ввійти в царство Боже. Народжене від плоті є плоть, і народжене від Духу є Дух. Не може мертве народити живе, а нерозумне – розум. Жива і розумна людина може народитись лише в живому і розумному Всесвіті. Люди давно помітили: “ з ким поведешся – від того і наберешся”. Людина може відчувати себе і поводити себе як людина лише серед людей. Які твої друзі, такий і ти сам, і по справах їх пізнаєш їх.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Принципи буття живого Всесвіту» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Використання стільникових мереж для передачі даних
АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ ТА ВИСНОВОК
Наголос
Аудит Звіту про рух грошових коштів
Умови виникнення кредитної угоди


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 533 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП