ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Легенда про Богумира. Перша хвиля повернення оріїв
Держава Куш охоплювала величезні простори, від Каспію до Тихого океану і від Уралу до Індійського океану (хоча ця територія могла обмежуватись територією Середньої Азії та Західного Китаю). Одним з вождів держави був Богумир (відомий під іменем бога Іміра у скандинавських народів, царя Іми у слов’ян, Йуєші в Китаї, під іншими іменами в різних народів Євразії). В книзі Коляди розповідається, що за часів Богумира "… піднялись води великі, і Богумир з дружиною Славунією, з дочками і синами рятувались в Великому Дворі Кайле-града (коло-града) на Святій горі разом з іншими рослинами, тваринами і людьми .
Після потопу перед Богумиром постала непросте завдання одружити своїх дітей, бо земля стала безлюдною. В Книзі Велеса мова йде про трьох доньок Богумира – Полеву, Скреву і Древу, а також синів Сіву і Руса. За Велесовою книгою від дітей Богумира, що повернулись в Край Руський, пішли основні руські племена сіверян, русів, древлян, полян і кривичів. Спочатку руси займали території пониззя Дону і, ймовірно, їх столицею була Біла Вежа, що розташовувалась там, де Волга через Дон стікала в Азовське море . Сіверяни зайняли території по притоках Дніпра: Десні, Сулі і Ворсклі, а також по Донцю. Столицею сіверян було місто Голунь (Колунь, грецьке Гелон) на Полтавщині, біля нинішнього містечка Бельськ, на Ворсклі. Поляни розташувались в Середньому Подніпров’ї, а столицею в них був Київ. Древляни розселились по Прип’яті і їх столицею, можливо було місто Тур(ов), там, де Горинь впадає в Прип’ять. Кривичі розселились в верхній течії Дніпра і басейні Західної Двіни .
В період похолодання VI–V тис. до.н.е., після відходу частини оріїв на схід, життя в Подніпров’ї поступово згасало. Та після повернення нащадків Богумира і оріїв з Пенджабу в Край Руський, розквітла Трипільська культура.
Що спричинило повернення оріїв на Батьківщину сказати важко. Можливо причиною тому був "потоп", можливо етнічні конфлікти, можливо недостача природних ресурсів. Так, чи інакше, але повертаючись назад арії заснували знамениті міста того часу Аркаїм (Південний Урал) і Асгард, столицю асів.
Асгард містився на схід від Танаквісля (Дону) і вождем асів був знаменитий бог-лицар скандинавських народів Один(Одін). Та повернення Одіна було пізніше…

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Легенда про Богумира. Перша хвиля повернення оріїв» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Метафора і метонімія
ІНВЕСТИЦІЙНІ РИЗИКИ. Концепція і вимірювання ризиків
Аудит витрат на виробництво продукції рослинництва
Справочная таблица по механике
Аудит витрат на оплату праці. Мета і завдання аудиту


Категорія: Русь | Додав: koljan (09.05.2013)
Переглядів: 855 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП