ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Геополітика » Русь

Сармати
У Ш ст. д.н.е. могутня Скіфія занепадає і поступається новим пришельцям зі “Сходу” – сарматам. Хто ж такі сармати і звідки вони з’явились у причорноморських степах ? Термін “сармати” грецького походження і йде від Геродота, за яким це нащадки амазонок . Самоназва сарматів не збереглась, але в “Сказах про стародавні часи руські,” записаних Ю. Миролюбовим зі слів кобзарів- співаків (інша версія із другої частини дощечок Велесової книги) розповідається про царицю Сиримат, що на чолі наших пращурів боролась з царем персів Кіром ІІ. Племена цариці Сиримат – Сіромахи випасали худобу на Дону і Дінці, а на зиму переганяли на річку Аракс. Саме тут і відбулась битва(530 р. д.н.е.) русів – массагетів з персами (массагети – рибоїди, авестійське), в якій загинув Кір ІІ, а руси отримали перемогу.
Підтвердженням саме Донської прабатьківщини сарматів є найдавніші поховання – кургани сарматів, які знаходять в основному у пониззі Дону. Пізніше подібні поховання з’являються в Поволжі і по лівобережжю Дніпра, ще пізніше по всій території України аж до Дунаю. Ще в середині І ст.. д.н.е. на карті Марка Віжанія Агріппи в якості західного кордону сарматів зображений Дніпро. Та після розпаду об’єднаних гетських племен в 44р. д.н.е. сармати поступово витіснили царських скіфів в Крим. Із Ш ст. д.н.е. в Криму, в Нижньому Подніпров’ї та Нижньому Подунав’ї скіфи мешкали в державі, яку Страбон називав Малою Скіфією. Городища пізніх скіфів досить щільно розташовані по обидва береги Дніпра від Запоріжжя до Херсону, а пізніше – в степовому та передгірному Криму. Столиця пізньоскіфської держави – Неаполь Скіфський, знаходилась на східній околиці нинішнього Сімферополя.
Протягом двох століть сармати розселились до кордонів Римської імперії, а перше їх зіткнення з Римом зафіксовано в 15 р. д.н.е.
У середині ІІ ст. н.е. нова хвиля сарматів – аланів і роксоланів з Кубані прокотилась по причорноморських степах, після чого на території України розрізняли аорсів на півночі, роксоланів на півдні Правобережжя Дніпра і аланів по лівобережжю. Майже 600 років сармати наводили жах на античний світ, але у Ш ст. н.е. їхньому володарюванню в Україні настав кінець. Історія повторилась: спершу нищівного удару їм завдали готи – гети, - германські племена, які за одною версією прийшли з Північного заходу, за іншою це були племена нащадки русів з Дінця і верхів’їв Дону , частина яких ще за Трипільських часів пройшла шлях через Білу Русь, Прусію і Швецію(Роусі) до гори Русенборг в Норвегії, а на початку ІІ тис. д.н.е. заснували в складі пелазгів місто Єрусалим (Руссалим) у Палестині. У другій половині ІV ст. н.е. сарматів “добили” гуни, названі середньовічними хроністами “карою божою”.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Сармати» з дисципліни «Русь»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Цифрові системи передачі даних
Структуризація капіталу
ОСНОВНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
Основні поняття системи супутникового зв’язку
Аудит оподаткування суб’єктів малого підприємства за спрощеною си...


Категорія: Русь | Додав: koljan (08.05.2013)
Переглядів: 671 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП