ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Інформаційно-польові особливості сільського і лісового господарства. Егрегори ґрунтів, рослин
Основою сільськогосподарського і лісового виробництва є ґрунт -специфічна біокостна система, що має своє біополе, яке формуєть­ ся з материнської породи під впливом зелених рослин, тварин, мікроорганізмів, продуктів їх розпаду. А егрегор власне ґрунту має вирішальне значення для функціонування всієї системи ґрунт - рос­ лина. Егрегор (або гецен) - це структурна частина інформаційного поля, що відповідає кожному індивідууму, спільноті, родині, етно­ су, державі тощо. Несе регуляторно-управлінський (керуючий), але безсиловий, якби підказуючий вплив. Якщо при роботі з людиною сенситив частіше діє через індиві­ дуальне біополе, рідко через егрегор, то у рослинництві, тварин­ ництві вплив сенситива на оптимізацію умов функціонування зав­ жди спрямований на рівні егрегора.

Польові дослідження, проведені вченими Центру екології при­ родокористування Одеського державного університету показали, що в межах однорідного агроландшафтного масиву формується єдиний для усього масиву егрегор, що нівелює вплив ГПЗ. Його сила може бути більшою за інші впливи. В лабораторних умовах у розрізнених посудинах утворюється своє групове поле рослин, свої егрегори, сила яких не захищає від впливу ГПЗ. В науковій та науково-популярній літературі є дані, що росли­ ни реагують на музику. У 1966 р. американський дослідник К. Бакстер, спеціаліст по детекції брехні, під’єднавши детектор до кімнатної рослини провів експеримент зі студентами. Один із них вирвав іншу сусідню рос­ лину і розтоптав. Рослина з детектором чітко вказала на порушни­ ка. Рослина або “запам’ятала” порушника, або ж зреагувала на нього через біополе Бакстера. Жак Бросс - ботанік, твердить, що рослини мають не лише “ро­ зум” і “пам’ять”, але можуть бути “вдячними” за любов і турботу людини до них. У залежності від характеру взаємодії біополів рослини і людини розрізняють три види рослин: нейтральні; такі, що додають сил; розсмоктуючі. Нейтральні: бузок, акація, яблуня, слива. Людина серед нейтральних дерев почуває себе добре. Додаючі сил: береза, дуб, кедр, липа, клен. Вони створюють сприятливі умови для відпо­ чинку, нормалізують кров’яний тиск, допомагають швидшому оду­ жанню після хвороби. При біолокації рамка повертається від дере­ ва до людини, що вказує на перетік енергії чи ІП. Розсмоктуючі: осика, тополя, каштан, вільха. Ці дерева справляють позитивний вплив при запальних захворюваннях. Слід враховувати індивідуальні особливості різних дерев, стан і особливості людини. Сосна належить до дерев, що додають сил, проте може призвести до перевантаження. А тому людям із голов­ ним болем, хворим серцем, порушеннями вестибулярного апарату не варто довго знаходитися у сосновому лісі. Береза додає сил лю­ дям добрим, а злі, лихі особи не можуть отримати позитивної дії цього дерева. Деякі спеціалісти рекомендують перш ніж одержати підсилен­ ня, очистити себе на розсмоктуючих деревах. Осика, просто по­ ліно з осики можуть бути корисними при запальних процесах, мігрені, хронічних хворобах. До дерева, що розсмоктує, забирає, ліпше повернутися спиною, знаходитися біля нього не більше 20 хв. До дерева-донора варто притиснутися грудьми, чолом, но­ гами. Подумки чи вголос попросити дерево допомогти.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інформаційно-польові особливості сільського і лісового господарства. Егрегори ґрунтів, рослин» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Формування банківського портфеля цінних паперів та управління ним
Технічні засоби для організації локальних мереж типу ARCNET; прав...
Визначення грошових потоків з неопрацьованих первин-них даних
АТ-команди
Програмне забезпечення для захисту інформації персональних комп’ю...


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 1282 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП