ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Основні положення інформаційно-польової гіпотези (ІПГ)
Дослідження теоретичної фізики про сутність інформаційного поля не дозволяють створити нині беззаперечну концепцію меха­ нізму понадчуттєвого світу. Причому, чим далі науковий напря­ мок стоїть від езотеричного (від грец. езоіегіков - внутрішній, при­ хований), тим частіше пропонуються матеріальні носії інформації (торсійні поля, хвильове продовження тіл та ін.). Оскільки, для різноманітних парапсихологічних явищ на цій основі не вдається створити беззаперечну базу, то формулюються ідеї з тим, якби для їх пояснень використати такі поняття як “тва­ ринний магнетизм”, “психоенергетичний (шкіряно-гальванічний) ефект шкіри”, “біогравітаційне поле”, “біоплазма”, “біологічне поле”, “дермобачення”, “прана”. Фактично всі гіпотези, що нама­ гаються пояснити фізичну сутність ІП, побудовані за принципом: “Пояснення незрозумілого за допомогою невідомого”.

Інший варіант базується на вірі в істинність древніх трактатів про субстанцію, що відповідає за понадчуттєву природу. Деякі з цих вчень логічні, проте не співпадають між собою по окремих питаннях. Найбільш значна робота, що узагальнює вчення древніх - це “Таємна доктрина” О. П. Блаватської (кінець XIX ст.). Люд­ ство чи не вперше було широко ознайомлене з загальними прин­ ципами розвитку Всесвіту, Космосу, планет і конкретних життєвих форм, у яких здійснювалась еволюція на Землі. Одночасно з цим було подано прогноз розвитку подій у Сонячній системі, т. зв. ви­ переджуючу інформацію, тобто сукупність відомостей та пізнаваль­ них напрямків, у яких містяться прямі і побічні дані про майбутній стан та зміни у Природі і Людині. Цей прогноз містився у листах індійських Махатм (санскрит mahatma: 1) у індуїстській міфології одне з найменувань світового духу; 2) у сучасній Індії - шанобливе слово, яке вживається перед іменем особливо поважних людей; сан­ скрит - samsktra - літературно оброблений різновид давньоіндійсь­ кої мови індоєвропейської родини), адресованих А. П. Синнету, високоосвіченому журналісту і редактору впливової індійської га­ зети “Піонер”, а в подальшому і автору широко відомих книг “Окультний світ” та “Ізотеричний буддизм”. Через декілька десятків років передача випереджуючої інфор­ мації була продовжена О. І. Рерих, дружиною російського худож­ ника і мислителя М. К. Рериха у вигляді серії книг Агні Йоги (від синскр. agni - вогонь; у давньоіндійській релігії - бог вогню; йога < санскр. - yoga - глибоке міркування). Нарешті, є третій шлях, який французький філософ П’єр Тейяр де Шарден (1881-1955) назвав ультрасинтетичним. Він визначає особливості ІПГ на основі запропонованої науково-езотеричної світоглядної доктрини (віра в існування надприродного вищого світу і засоби спілкування з цим світом, підкорення його своїм інте­ ресам) і методу наукового дослідження. В основі ІПГ лежить ідея про інформаційно-польову субстанцію як сутність природи матерії та енергії, об’єктів і процесів Всесвіту. Багато дослідників аномальних явищ також виходять із понят­ тя 1П. Так, М. М. Сочеванов пише, що ІП “являє собою сукупність інформації, яка охоплює всі об’єкти і явища Всесвіту, що мали місце у минулому, сьогоденні і, можливо, у майбутньому”. Засновник кібернетики Норберт Вінер писав, що світ складається з матерії, енергії та інформації. При цьому він підкреслював, що “інформація - це інформація, а не матерія і не енергія”. Матерія і енергія утворюють системи (об’єкти), що взаємодіють з інформа­ цією. Інформація створює поле обумовленої структури, що різнить­

ся від відомих полів матеріальних частинок і різних енергетичних полів. Слід відрізняти дане визначення інформації від технічної інформації. За накопиченими даними, можна говорити, що всім матеріаль­ ним системам об’єктивної дійсності властиве інформаційне поле обумовленої структури. Тобто будь-якому об’єкту Всесвіту харак­ терна якість еманації ІП. Тут еманація не просто випромінювання, а продовження об’єкту, відтворення його в інформаційному вигляді не як фізичної частки загального ІП, а як зміни в його структурі, якості. Звідси, для ІП, скоріше всього, відсутнє поняття швидкості. Воно розповсюджується миттєво, рівномірно у всьому просторі Всесвіту. III, очевидно, несе сліди [порції, монади (від грец. топав, топасіоз - одиниця; у багатьох філософських системах - найпро­ стіша неподільна єдність, основа явищ)] інформації про процеси, що були та можуть ініціювати матерію і енергію до упорядкуван­ ня. Тобто ІП несе неентропійний потенціал (оптимально-впорядкований). Отже, кожен об’єкт має своє ІП. Це твердження вчені роблять на основі дослідів біолокації. Практично кожен об’єкт може бути ідентифікований через його ІП за допомогою індикаторної рамки (біотензора). З цього питання є багато публікацій. Про ефект біоло­ кації людству було відомо давно. Метод з успіхом використовував­ ся для пошуків підземних вод за допомогою лози. Використовується і зараз при пошуках руди, карстових печер, скарбів. У літературі (Мондвиж-Монтвид, 1912; Павловець,1994) є мож­ ливість ознайомитися з конструкцією біотензорів і технікою біо­ локації, отримати інструкцію для початківців, ознайомитися з гіпотезами, що пояснюють цей ефект. Частіше всього ефект інди­ кації пояснюють впливом електромагнітних хвиль чи інших видів випромінювання, що йдуть від об’єкту. Але поки що немає безпе­ речного пояснення. Професор Е. Баррет - видатний учений минулого сторіччя, на основі узагальнення великого експериментального матеріалу, зро­ бив висновок, що будь-який предмет при наближенні до нього опе­ ратора викликає “напівсвідому уяву”, навіть при відсутності сприйняття його почуттів. Є немало ІП, які мають люди з надчутливим сприйняттям, що бачать його в звичайному стані. Існує езотеричний вираз: дух спить у мінералах, прокидається у рослинах, рухається у тваринах і мислить у людині. Дослідження Ш. Карагулли показують, що деякі сенситиви ба­ чать у середині каменя чи кристала випромінювання, яке, виника­

ючи там, рухається до периферії, складним чином вигинаючись, іноді виходячи назовні, й повертається назад до центру. У людини сенситиви бачать три поля. Перше, що повторює фор­ му тіла людини, виступає над фізичним тілом на 3...5 см. Усі схо­ дяться на думці, що це продовження внутрішнього поля. Найчас­ тіше це ІП називають ефірним, чи життєвим(іноді енергетичним). Далі йдуть два поля різних кольорів: перше з них - астральне (від лат. astralis: 1) зоряний; 2) перен. неземний) або емоційне; друге ментальне (інтелектуальне). Ш. Карагулла за результатами уза­ гальнених даних різних сенситивів стверджує, що астральне поле поширюється на 13 дюймів, а ментальне - на два фути і далі. Більшість цілителів працюють із біополем людей як із первин­ ним ІП. Але деякі екстрасенси можуть працювати з біополем паці­ єнта на відстані. Вивчивши ситуацію, наприклад, по телефону, такі цілителі зусиллям своєї псі-монади відтворюють біополе пацієнта у вигляді фантома (від франц. fantôme - привид). Всесвіт через ІП відтворює принципи клітинної будови живих організмів та голо­ графічний принцип неживих. Цей принцип іноді називають сингулярністю. Інформаційно-польову субстанцію необхідно інтегрувати в кар­ тину світу не як те, що треба пояснити, а як те, що має бути осно­ вою для пояснення інших явищ.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні положення інформаційно-польової гіпотези (ІПГ)» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ГРОШОВОГО ОБОРОТУ І МІСЦЕ В НЬОМУ ФІСКАЛЬНО-...
СУЧАСНИЙ КЕЙНСІАНСЬКО-НЕОКЛАСИЧНИЙ СИНТЕЗ У ТЕОРІЇ ГРОШЕЙ
Аналогові стільникові мережі
ОСНОВНІ НАПРЯМИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 1301 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП