ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Екологія » Геофізична екологія

Історія розвитку знань про природну енергетичну сітку
З глибокої давнини до наших днів дійшла віра про існування на Землі добрих, сприятливих для людини, і поганих, “проклятих” місць. Люди намагалися будувати свої житла на хороших місцях, обминаючи погані, які вважалися гнилими, погибельними, чорто­ вими. Варто згадати як виглядали середньовічні міста і селища: вулич­ ки криві, на одних ділянках жилі будинки тіснились один до одно­ го, на інших - пустирі, де ніхто не будував житла і не жив. Існували прикмети: будинок ставити в тому місці, де щорічно добре родить хліб, де лягають відпочивати корови чи вівці. Також старанно ви­ бирали місце під храм. Для цього радилися з поважними мудрими людьми похилого віку, “святими людьми”, особами, що володіли особливою чутли­ вістю (нині таких називають екстрасенсами, сенситивами). Погані ж, “гиблі” ділянки відводили під кладовища. Вже наші далекі предки при визначенні місць, пошуку води, ко­ рисних копалин користувалися методом, який у наш час називається біолокацією. Для пізнання оточуючого середовища біолокацію за­ стосовували ще в Древньому Єгипті, Вавилоні, Китаї. Марко Поло писав, що “чарівну паличку” використовували в усіх країнах Схо­ ду. М. В. Ломоносов для пошуків руд рекомендував використо­ вувати “рудопошуковий жезл”. Ще більш популярним був біолокаційний маятник, про який писали ще Аристотель, Плутарх, Платон, його використовував Архімед. Французький природодос­ лідник і астроном Ніколя Каміль Фламаріон (1842-1925), застосо­ вуючи в своїх дослідженнях маятник, передбачив Тунгуський фе­ номен і відкриття нової планети. У 1700 р. в Європі вийшла книга німецького вченого Б. Реслера “Дзеркало металургії”, в якій автор вперше повідомив про т. зв. “подразнюючі лінії”, висловивши думку, що на земній поверхні існу­ ють певні структурні лінії. І лише на початку XIX ст. звернули ува­ гу на геопатогенні зони, коли стало відомо про “ракові будинки”, в яких із покоління в покоління відмічалась велика смертність лю­ дей, що проживали в них, від ракових захворювань.

11-й Конгрес експериментальної психології (Париж, 1913 р.) на­ уково перевірив ефект біолокації. Було визнано користь методу і встановлено спеціальний патент - посвідчення оператора. Поряд із накопиченням знань про геоактивні структури Землі, розробками окремих учених, загалом чим ближче до наших днів, гим менше цьому питанню приділялось уваги, а самі ці уявлення з подачі деяких вчених почали вважати забобонними. Архітектори почали розміщувати жилі будинки строго “по лінійці”, рівними кварталами. У результаті виявилось, що в одних будинках люди почувають себе комфортно, а в інших, таких же, розміщених непо­ далік, - незатишно, частіше хворіють, передчасно вмирають. Медична статистика зібрала з цього питання велику інформа­ цію. Вже на початку XX ст. такі дані були узагальнені по містах Рига, Штутгарт. Ще в 1927 р. М. К. Реріх писав: “Можна лише дивуватися з на­ ївності людей, що селяться без будь-якого розуміння умов місця. Можна здогадуватися, скільки можливостей гине й скількох небез­ пек можна було б уникнути. Як же детально й старанно слід ви­ вчати дію кожної місцевості на людські групи! З багатьма місце­ востями пов’язані народні перекази, що свідчать про особливості характеру їх мешканців... Тут широке поле для вивчення, якщо лише приступити проникливо й без забобонів”. Одним із перших цим питанням серйозно зайнявся німецький вчений Густав фон Поль. Проаналізувавши обставини смерті 58 людей, які померли від раку, він дійшов висновку, що причиною “проклятих будинків” і підвищеної смертності є геопатогенні зони. Ліжка всіх померлих від раку знаходились у сильних патогенних зонах. Густав фон Поль повідомив про свої спостереження на ме­ дичному конгресі в Мюнхені (1930 р.), а результати своїх досліджень детально описав у книзі “Земні промені як патогенний фактор”. Було з’ясовано, що “неблагополучні” будинки стоять або над розломами земної кори, або ж над занесеними руслами річок, вод­ ними жилами чи підземними пустотами. В наш час доведено існування на нашій планеті глобальної при­ родної енергетичної сітки. Космічною зйомкою, геофізичними та іншими методами відкриті як лінійні, так і кільцеві структури різних розмірів, що характеризуються підвищеним енергетичним потен­ ціалом. Природа цієї енергії достеменно не відома. Вчені вислов­ люють припущення про електромагнітні випромінювання високої частоти, електронно-позитронну плазму, торсійні поля як можливі

причини цих явищ. Однак в існуванні самих активних зон уже ніхто не сумнівається, як і в їхньому впливові на живі істоти, в т. ч. і на людей. Причому одні з них впливають на людей негативно (геопатогенні зони - ГПЗ), а інші - позитивно (сприятливі для живих організмів, або геомантійні зони - ГМЗ). Активні зони виявляються чутливими людьми (їх називають лозоходцями, даузерами або біооператорами). Важливо те, що ба­ гато енергетичних зон співпадає з активними геологічними розло­ мами і кільцевими структурами. Відомо, що невеликі за розмірами і незначним напруженням геоаномальні зони утворюють т. зв. сітку Хартмана, що покриває прак­ тично всю поверхню Землі. Сітка Хартмана найбільш вивчена й іноді приймається за структурну основу простору. Сітка Хартмана - це перпендикулярні смуги шириною 17...22 см, що йдуть через 1,9...2,1 м у субширотному і через 2,2...2,6 м у субмеридіональному напрямках. Негативний по відношенню до людей вплив виявляється у точках перетину ліній цієї сігки, а позитивний - у центрах цих квадратів. Вивчення глобальної сітки за допомогою біолокації проводи­ лось багатьма вченими. Ще у 1930 р. французький фізик Ф. П’єр на конгресі з радіобіології повідомив про відкриття ним біологіч­ но активної глобальної сітки з квадратними комірками розміром 4 х 4 м, орієнтованої по магнітному меридіану. Французьким ліка­ рем Пейре в 1937 р. була відкрита просторова структура, названа ним “сітковою системою”. Німецький дослідник 3. Ві гтман на ос­ нові своїх праць із біолокації прийшов до висновку, що комірки глобальної сітки мають розмір 16 х 16 м і орієнтовані як ромби великою віссю у напрямі північ - південь (рис. 22.1).

Пізніше доктор Куррі виявив діагональну сітку, з розміром ко­ мірок 5 X 6 м і зробив висновок, що місця перетину цієї сітки на­ стільки ж загрозливі для здоров’я людини, як і земне випроміню­ вання, викликане підземними водяними потоками. В свій час М. Куррі висловив думку про те, що вузли цієї сітки якимось чи­ ном поляризовані (“плюс” і “мінус” вузли), і це породжує два типи випромінювання, які йдуть від вузлів сітки, умовно додатні і від’ємні (рис. 22.2). Сітка Куррі - це додатне випромінювання. У цій сітці паралельно проходять чотирнадцять надто тонких смуг. Далі в певній послідовності йдуть смуги різної ширини (0,3; 1,0; 3,0; 9,0 м і т. д. до смуг шостого ступеня). У місцях їх перетинів виділяється особливо сильна енергія. Багато вчених приходить до висновку, що Бермудський трикутник розташований на перетині смуг шос­ того ступеня.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Історія розвитку знань про природну енергетичну сітку» з дисципліни «Геофізична екологія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит установчих документів
Аудит платежів за ресурси
Склад – найменша вимовна одиниця
Аудит документального оформлення господарських операцій
Викид плазми на Сонці досяг Землі


Категорія: Геофізична екологія | Додав: koljan (20.04.2013)
Переглядів: 760 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП