Площі ставків окремих територій розраховують, виходячи із необхідного об'єму товарної риби ( ) в басейні річки, що визначається чисельністю населення ( ) та нормою споживання риби на одного жителя ( ). Згідно з нормами біологічної потреби на одну людину в рік повинно припадати близько 19,6 кг рибопродуктів. З цієї кількості лише 5-7 % споживається у вигляді свіжої риби, 93-95 % − це морожена, консервована та солона риба. Виходячи з цього, необхідний щорічний об'єм товарної риби визначатиметься за залежністю: , ц. Площу вирощувальних ставків (га) визначають за формулою: , де − необхідна кількість свіжої риби, ц; − нормативна рибопродуктивність вирощувальних ставків, ц/га. Усі інші категорії ставків обслуговують вирощувальні ставки, тому площі їх залежать від площі вирощувальних ставків: нерестові − , зимувальні − , літні маточні − , карантинні − . Кількість рибоводних ставкових господарств у басейні річки чи адміністративному районі визначають як: , де − загальна площа ставків відповідних категорій, га; − розрахункова площа ставків типового рибного господарства.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Розрахунок площ рибницьких ставків» з дисципліни «Раціональне використання та охорона водних ресурсів»