ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія Всесвітня » Всесвітня історія

Уотергейтська справа 1972-74 рр. та відставка президента Р. Ніксона
Нова республіканська адміністрація Р.Ніксона, проводячи широкий перегляд зовнішньої політики США, усвідомлювала, що проблеми попередження війни, припинення гонки озброєнь, розрядки напруженості стали центральними в радянсько-американських відносинах і вимагали невідкладного вирішення. Такий підхід уможливив початок у листопаді 1969 р. радянсько-американських переговорів про обмеження стратегічних наступальних та оборонних озброєнь. Сприятливим тлом для таких переговорів було загальне ослаблення напруженості у світі в цей період, позитивні зміни у відносинах СРСР та його союзників з державами Західної Європи, насамперед із ФРН.
У зв'язку із закінченням терміну Тимчасової угоди в жовтні 1977 р. кожна із сторін оголосила про свої наміри, доки не будуть завершені переговори та підписана нова угода, не вдаватися до будь-яких дій, несумісних із Тимчасовою угодою, за умови, що інша сторона демонструватиме таку ж стриманість.
Вотергейгський скандал та наступна відставка президента Р. Ніксона загальмували й ускладнили переговорний процес у галузі стратегічних наступальних озброєнь. Після відновлення в листопаді 1972 р. в Женеві переговорів про ОСО американська сторона поставила питання про встановлення рівних сумарних лімітів на стратегічні носії СРСР і США, включаючи бомбардувальники. Пропонувалося також установити рівні ліміти на сукупну вагу, що закидається, для стратегічних сил обох країн. Таким чином США намагались обмежити розгортання в СРСР міжконтинентальних балістичних ракет із головними частинами, що розділяються, та добитися скорочення радянських ракет важкого типу. Радянський Союз у відповідь наполягав на врахуванні в рівних лімітах американських ядерних засобів передового базування. Внаслідок непростих переговорів СРСР погодився не зважати на американські ядерні засоби передового базування, а Сполучені Штати зняли свою умову щодо обмежень ваги, що закидається Цей компроміс відкрив шлях новій домовленості.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Уотергейтська справа 1972-74 рр. та відставка президента Р. Ніксона» з дисципліни «Всесвітня історія»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Частини мови
Інвестиційний процес у державі з ринковою економікою
. ВИМОГИ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ ДО ОКРЕМИХ ЕТАПІВ І ПРОЦЕСІВ СТВО...
Збір за видачу дозволу на розміщення об’єктів торгівлі та сфери п...
Аудит резервного капіталу


Категорія: Всесвітня історія | Додав: koljan (07.04.2013)
Переглядів: 4152 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП