ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Історія України » Новітня історія України

Західноукраїнська Народна Республіка
Історії ЗУНР присвячено чимало літератури, різнопланової за проблематикою, широтою висвітлюваних аспектів, а також за формою і жанром. Широким є спектр видань: від газетної публіцистики до фрагментів в окремих працях та монографіях. У цьому зв'язку назвемо лише узагальнюючі публікації наукового характеру, що зявилися у 90-х роках ХХст.
До 75-річного ювілею ЗУНР з великою теоретичною статтею Листопада 1918р. національно-демократична революція на західноукраїнських землях"(Укр.іст.журнал.-1993.-№1) виступив професор Прикарпатського університету ім.В.Стефаника О.Карпенко. Узагальнюючий характер має праця Б.Тищика й О.Вівчаренка "Західно-Українська Народна Республіка: 1918-1923рр."(Коломия,1993), автори якої зробили спробу по-новому висвітлити державно-правові аспекти виникнення і діяльності ЗУНР.
У 1995р. львівські дослідники М.Литвин і К.Науменко опублікували працю під назвою "Історія ЗУНР", що містить аналіз основних аспектів історії цієї республіки. У монографії М.Литвина "Українсько-польська війна 1918-1919рр."(Львів,1998) детально аналізуються військове будівництво ЗУНР і перебіг війни.
З узагальнюючих праць слід виділити посібник професора Львівського університету ім.І.Франка С.Макарчука "Українська Республіка галичан"(Львів,1997). У книжці висвітлено процес утворення УНРади та проголошення ЗУНР, розглядається питання державного і військового будівництва, хід українсько-польської війни, причини поразки Галицької армії.
Новим внеском в українську історіографію ЗУНР стала колективна монографія науковців Прикарпатського університету ім.В.Стефаника "Західно-Українська Народна Республіка 1918-1923рр."(Івано-Франківськ, 2001), підготовлена під керівництвом О.Карпенка. Названі та багато інших публікацій дають змогу у більшій повноті реконструювати історію боротьби населення за національну державність, за возз'єднання українців в єдиній соборній, незалежній державі.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Західноукраїнська Народна Республіка» з дисципліни «Новітня історія України»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Все про стандарт CDMA
Визначення грошових потоків на основі прогнозних фінансових звіті...
Аудит оборотних засобів, інших необоротних матеріальних активів. ...
ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ ПЛАНУВАННЯ ПРОДУКТУ
. Місце та роль комерційних банків на ринку цінних паперів. Профе...


Категорія: Новітня історія України | Додав: koljan (21.01.2013)
Переглядів: 881 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП