Мікроміцети беруть участь у кругообігу речовин в природі; є джерелом біологічно активних речовин, кормового та харчового білка (риба, кава, соя, соуси, оброблені ферментами). Таблиця 5 Практичне значення деяких видів міцеліальних грибів
Вид Практичне значення Клас Zygomycetes Rhizopus oryzae Одержання молочної кислоти Rhizopus niveus Одержання ферменту глюкоамілази Mucor mihei, M. pusillus, M. rouxii Одержання ферментів протеїназ Mucor rouxii Одержання ферменту ліпази Клас Ascomycetes Penicilluim chrysogenum, P. nigricans, P. brevicompactum Одержання антибіотика пеніциліну P. roqueforti Дозрівання сиру Рокфор Pen. саmеmbеrtі Виробництво сиру Камамбер Aspergillus niger Виробництво лимонної кислоти Aspergillus oryzae і A. awamori Одержання ферментних препаратів Claviceps purpurea Алкалоїди, які використовуються для одержання лікувальних фармацевтичних препаратів Клас Deuteromycetes Fusarium moliniforme Одержання гіберелінів – регуляторів росту рослин Botrytis cinerea Продукує пектолітичні ферменти
Негативом мікроміцетів є те, що вони є збудниками деяких хвороб.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Практичне значення міксоміцетів» з дисципліни «Біологія клітин»