ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Складові ресурсно-екологічної безпеки функціонування аграрної сфери
Для сільського господарства, виробничі процеси якого залежні від природних ресурсів та умов навколишнього середовища, надто важливим є забезпечення ресурсо-екологічної безпеки господарської діяльності. Суть поняття "ресурсо-екологічна безпека", взаємозумовленість і взаємозалежність ефективності природокористування та екологічної рівноваги в природному середовищі розкрито, зокрема, в наукових працях [22,23,24]. Загалом, ресурсо-екологічна безпека характеризує ступінь захищеності людей, природних ресурсів і навколишнього середовища від негативного антропотехногенного впливу, зумовленого зростаючими масштабами господарської діяльності людини та використанням ресурсів планети, а також від ресурсоекологічних загроз. Щодо останніх, то йдеться, насамперед, про вичерпання невідновних і не відтворюваних природних ресурсів, зниження потенціалу та якості відновлюваних ресурсів, деградацію і забруднення навколишнього середовища, екосистем тощо. Соціально-економічний зміст поняття "ресурсо-екологічна безпека аграрного виробництва" полягає у відповідності виробничих процесів і виробленої продукції ресурсо-екологічним вимогам щодо безпечності та природомісткості сільськогосподарської діяльності, а також потребам функціонування здорових, стійких екосистем, створення сприятливих умов життєдіяльності населення. Таким чином, це міра ресурсо-екологічної і соціальної відповідальності цього виду економічної діяльності за стан природних ресурсів і забезпечення необхідної якості життя з урахуванням того, що задоволення потреб нинішнього покоління не повинно обмежувати можливості наступних поколінь задовольняти власні потреби в природних ресурсах і сприятливих, з точки зору інтересів здоров’я людини, умовах навколишнього середовища.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Складові ресурсно-екологічної безпеки функціонування аграрної сфери» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: . ЗНАЧЕННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНО-ВАРТІСНОГО АНАЛІЗУ В МАРКЕТИНГОВІЙ ДІЯЛЬ...
Економічні нормативи, що регулюють діяльність комерційного банку
Пароніми
Аэродинамическая труба
ІНФОРМАЦІЙНЕ ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТВОРЕННЯ НАУКОМІ...


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 743 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП