ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економічна теорія » Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення

Екологічні чинники державної стратегії сталого економічного розвитку
Концепція сталого розвитку України, розроблена за активної участі фахівців НАН України, що була схвалена Урядом, але не пройшла затвердження Верховною Радою, визначала сталий розвиток як "процес гармонізації продуктивних сил, забезпечення задоволення необхідних потреб усіх членів суспільства за умови збереження й поетапного відтворення цілісності навколишнього природного середовища, створення можливостей для рівноваги між його потенціалом і вимогами людей усіх поколінь" [47]. Класичним вважається погляд на сталий розвиток як такий, що забезпечує необхідний рівень стабільності та гармонійності людської діяльності і характеризується певним колом взаємопов’язаних чинників та аспектів. Політико-правовий аспект включає розвинену сучасну правову державу і громадянське суспільство, рівність усіх перед законом та дотримання прав і свобод людини. Інституціональний аспект включає найбільш загальні засади механізмів і засобів державного регулювання переходу до сталого розвитку. Економічний аспект передбачає функціонування змішаної економіки, наявність різноманітних ринків товарів і послуг, капіталів, цінних паперів, нерухомості і землі, технологій і робочої сили. Екологічний аспект сталого розвитку включає забезпечення коеволюції суспільства і природи, створення не лише для нинішнього, а й для майбутніх поколінь реальних можливостей задовольняти свої основні життєві потреби, екологічну безпеку економічного розвитку, вдосконалення правових, економічних та адміністративних методів охорони довкілля, формування умов для збереження видового різноманіття біосфери. Соціальний аспект включає боротьбу з бідністю, голодом і злиднями, створення загальнодержавної системи освіти для усіх категорій громадян, підтримку дітей та людей похилого віку. Інформаційний аспект спрямований на масове застосування електронних засобів зв’язку та обміну інформацією, пріоритет інформаційних ресурсів над речовинно-енергетичними.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Екологічні чинники державної стратегії сталого економічного розвитку» з дисципліни «Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ТА ЕТАПИ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗІ СТВОРЕННЯ НОВОГО ...
План грошових потоків
Поняття та види цінних паперів
Аудит виробництва продукції у тваринництві. Мета і завдання аудит...
Визначення грошових потоків на основі прогнозних фінансових звіті...


Категорія: Економічний розвиток України: інституціональне та ресурсне забезпечення | Додав: koljan (30.10.2012)
Переглядів: 779 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП