ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Товарознавство » Комерційне товарознавство

Музичні товари
Музичні інструменти класифікують: за конструкцією, видом джерела звуку, способом вилучення звуків, діапазоном і тембровим забарвленням і т. ін. За видом джерела звуку їх поділяють на 5 основних груп: струнні, язичкові, духові, ударні, електромузичні. Усередині груп виділяються підгрупи за способом видобування звуку.
Струнні: джерело звуку - натягнута струна. До них відносяться щіткові: балалайка (3-х, 4-х, 6-струнні; прима, секунда, альт, бас, контрабас); гітара (6-ти, 7-ми, 12-струнні); мандоліни (овальні, напівовальні, плоскі); домри (пікколо, прима, альт, тенор, бас та ін.) З домр і балалайок складають оркестри народних інструментів.
Смичкові інструменти - звук видобувається від тертя смичка і струни. Усі смичкові інструменти мають по 4 струни і своєрідну форму корпуса. До них відносяться: скрипка, альт, віолончель, контрабас.
Ударно-клавішні - звук видобувається коливаннями струн, спричиненим ударом пальців музиканта по клавішах механізму. До них відносяться: рояль і піаніно. Завдяки багатству звуків від голосних (югіе - сильно) до тихих (ріапо -тихо) рояль і піаніно одержали загальну назву фортепіано.
Язичкові інструменти - звук утворюється від коливань пружних сталевих язичків під дією потоку повітря, що нагнітається міхом. До них відносяться: гармонії, баяни, акордеони.
Духові музичні інструменти - джерелом звучання в них є стовп повітря, що коливається в каналі інструмента. Духові інструменти залежно від способу видобування звуку і конструктивних особливостей поділяють на амбушюрні: корнет, труба, альт, тенор, баритон, бас, валторна і цуг-тромбон; лінгвальні (язичкові): кларнет, саксофон, гобой, англійський ріжок, фагот; лабіальні - джерелом звуку в них є струмінь повітря, що продувається під кутом до бічного отвору - лабиуму: флейти.
Ударні музичні інструменти - перетинчасті: барабани, бубни, литаври; пластинчасті: металофони, ксилофони; самозвучні: оркестрові тарілки, трикутники, кастаньєти та ін. Електромузичні інструменти - звук у них утворюється за участю електронних чи електроакустичних приладів. Вони представлені трьома групами: електронні, адаптерні та електропневматичні.
Таблиця 7
Класифікація резонаторних інструментів
струнні Язичкові духові ударні
Джерелом звука в цих інструментах є:
струни Металева пластина, яка вібрує під дією струменю повітря Повітря, замкнуте в трубці певної довжини і діаметру Удар по поверхні, корпусу, брусках чи пластинах
гітара Гармоніка- для виконання нескладних музичних творів Труба, труба кавалерійська Барабани( великий окестровий і естрадний, малий оркестровий і естрадний
балалайка

мандоліна
Корнет, флейта пікколі ,кларнет

добмра
Баян для виконання складних музичних творів Альт, флейта альт, фагот, цуг-трамбон бубон

арфа

бандура
Баритон, флейта бас,саксофон Литаври, ксилофон,челести

гуслі
Акордеон для виконання дуже складних музичних творів Валторна, гобой

Фанфари,фагот Бонги,гонги

Горн, ріжок, англійський ріжок, мисливський ріжок Тамтами,кастаньєти, дзвіночки

Електромузичні інструменти

Інструменти з генератором звукової частоти(електронні) Інструменти з адаптором, що відтворює звуки звичайних інструментів

Електроорган одноголосний Електрогитари(акустична, напівакустична і неакустична)

Електроорган багатоголосний

Електробаян, електроакордеон, електросинтезатор, приставки Електробалалайки, електроарфи, електропіаніно

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Музичні товари» з дисципліни «Комерційне товарознавство»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит вибуття тварин
ПОЗИЧКОВИЙ ПРОЦЕНТ
Довгострокове кредитування як форма участі банку в інвестиційному...
Аудит витрат на поліпшення необоротних активів
Види та операції комерційних банків


Категорія: Комерційне товарознавство | Додав: koljan (03.10.2012)
Переглядів: 1423 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП