Від свиноматки можна отримати в 4--5 разів більше м'яса, чим від іншої забійної худоби. Вирощують свиней сального, беконного (м'ясного) і м'ясо-сального напрямів. В Україні зараз вирощуються 22 породи свиней, декілька порідних груп і спеціалізованих м'ясних типів: -- М'ясні і беконні - естонська беконна, ландрас, дюрок, гемпшир, уржумская і др.; -- Універсальні (м'ясо-сальні) - крупна біла (85,4 % порідного поголів'я свиней), українська степова біла, сибірська північна, брейтовская, литовська біла, латвійська біла, ливенская, миргородська, українська степова ряба, кемеровська, муромська і ін. -- Основна кількість свинини в Україні виробляється від порід комбінованого м'ясо-молочного напряму продуктивності. Провідне місце займає велика біла порода, питома вага якої складає біля 80% від загального поголів'я.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Свині мають високу плодючість і скороспілість» з дисципліни «Комерційне товарознавство»