Журавлина великоплідна -- вічнозелений багаторічний чагарничок заввишки 15--30 див. Плод-- соковита ягода, в діаметрі до 25 мм. Дуже важливою сортовідмінною ознакою журавлини великоплідної, що має господарське значення, є термін дозрівання ягід. Для Нечорноземної зони рекомендуються 3 групи сортів. Ранньостиглі: Ерлі блек (ранній чорний) дозріває в кінці серпня -- початку вересня. Ягоди великі, округлі, темно-червоні (майже чорні) глянсові, діаметром 18--20 мм. М'якоть плоду тверда. Зберігається не більше 2 тижнів. Франклін дозріває в середині вересня. Ягоди довгасто-овальні, темно-червоні. Зберігаються без псування до 3--4 міс. Сирлз дозріває в середині вересня. Ягоди темно-червоного кольору без глянцю. М'якоть щільна, лежкість задовільна. Пізньостиглі: Стівені дозріває в кінці вересня. Ягоди темно-червоні, добре зберігаються, великі. Мак-фарлін дозріває у кінці вересня -- на початку жовтня. Ягоди округло-овальні, темно-червоні, м'якоть тверда. Добре зберігаються. Голубика і чорниця інтродуцбовані. Ягоди великі, щільні, світло - блакитного забарвлення, смак відмінний. У чорниці інтродуцьованій цукру більше, ніж в журавлині.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Інтродуцьовані ягідні рослини» з дисципліни «Комерційне товарознавство»