ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Основи статистики сільського господарства

Показники щільності тварин і виробництва продукції тваринництва
При аналізі стану тваринництва та його продуктивності важливе значення мають показники щільності тварин за їх видами і виробництва продукції тваринництва на 100 га сільськогосподарських угідь і на душу населення. Такі показники характеризують рівень динаміки тваринництва, ступінь використання земельних угідь для його розвитку.
Показники щільності тварин обчислюють діленням кількості наявних на кінець року певного виду тварин на площу сільськогосподарських угідь на початок року і множенням знайдених величин на 100. Для великої рогатої худоби, овець і кіз показник щільності визначають на 100 га сільськогосподарських угідь; для свиней — на 100 га ріллі; для птиці — на 100 га посіву зернових культур. При цьому посівна площа зернових культур приймається під урожай попереднього року. Для розрахунку показника щільності птиці її переводять в умовне поголів’я. При цьому молодняк птиці не враховують: курей — віком до 5 місяців, качок — до 3, гусей та індиків — до 6 місяців.
Така диференціація видів земельних угідь при розрахунку показників щільності тварин пояснюється різною ріллею тих чи інших видів земельних угідь у виробництві відповідних видів продукції.
При обчисленні показників щільності тварин на душу населення всі види тварин переводять в умовне поголів’я за вартісними коефіцієнтами і ділять на середньорічну чисельність населення, що має худобу і птицю.
Аналогічно обчислюються і показники виробництва продукції тваринництва на 100 га сільськогосподарських угідь і душу населення. При цьому на 100 га сільськогосподарських угідь визначаються такі показники: 1) вирощено худоби і птиці в живій масі; реалізовано на забій худоби та птиці: в живій масі; в забійній масі; 2) на 100 га ріллі — вирощено свиней в живій масі; реалізовано на забій свиней: у живій масі; в забійній масі; 3) на 100 га посіву зернових культур припадає яєць. На душу населення визначається виробництво м’яса (в забійній масі), молока, вовни, яєць діленням обсягу їх виробництва на середньорічну чисельність населення.
Статистичні органи за щойно викладеною методикою обчислюють по всіх категоріях господарств і окремо по колективних, міжгосподарських сільськогосподарських підприємствах, радгоспах та інших державних господарствах показники щільності тварин за їх видами і виробництва продукції тваринництва на 100 га сільськогосподарських угідь і душу населення та складають табл. 20
«Виробництво продуктів тваринництва за 20___ рік у розрахунку на 100 га сільськогосподарських угідь на одну душу населення».
3.5. Статистика зоотехнічних заходів
Статистичне вивчення зоотехнічних заходів здійснюється за допомогою системи показників, які характеризують обсяги, якість, поширеність та ефективність заходів по розведенню, годівлі і утриманню сільськогосподарських тварин.
Зоотехнічні заходи по розведенню сільськогосподарських тварин включають: племінну роботу; хід і підсумки парувальної кампанії; організацію ремонту основного стада.
Племінна робота — це система зоотехнічних заходів і методів, спрямованих на поліпшення спадкоємних якостей, підвищення племінних і продуктивних якостей сільськогосподарських тварин, якісне вдосконалення існуючих і створення нових високопродуктивних порід і раціональне використання племінних тварин з метою подальшого підвищення їх продуктивності та поліпшення якості одержуваної продукції.
Згідно із Законом України «Про племінне тваринництво», прийнятим Верховною Радою України 15 грудня 1993 р., суб’єктами племінного тваринництва є підприємства з племінної справи, селекційно-гібридні центри, іподроми, лабораторії імуногенетичного контролю, контрольно-випробувальні станції, центри трансплантації ембріонів, інші підприємства, установи і організації, незалежно від форми власності, а також селянські (фермерські) господарства, які мають свідоцтво на право займатися племінною справою. До підприємств з племінної справи належать племзаводи, племоб’єднання, племінні репродуктори, племінні радгоспи, племінні ферми, елевери. Племінні репродуктори, племрадгоспи, племферми держгоспів і ферми господарств та дочірні господарства племзаводів здійснюють розмноження основних планових порід тварин, які надходять до них з племінних заводів, займаються ремонтом та оновленням стада і продажем молодняку.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Показники щільності тварин і виробництва продукції тваринництва» з дисципліни «Основи статистики сільського господарства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит формування фінансових результатів
АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ ТА ВИСНОВОК
Структура системи пейджингового зв’язку
Критерії класифікації кредитних операцій
РЕГІОНАЛЬНІ МІЖНАРОДНІ КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІ ІНСТИТУЦІЇ


Категорія: Основи статистики сільського господарства | Додав: koljan (25.09.2012)
Переглядів: 1170 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП