Економіко-статистичний аналіз валового збору і врожайності
Розмір валового збору і врожайності залежить від численних факторів та їх поєднання: природно-кліматичних (тип, клас ґрунтів, їх якість, температура повітря і ґрунту, кількість опадів, тривалість безморозного періоду, висота сніжного покриву, сила і характер вітру тощо); агротехнічних (якість насіння, його стійкість до хвороб, види і дози добрив, способи і терміни їх внесення, строки і технологія проведення агротехнічних робіт і т. ін.); економічних й організаційних (рівень забезпеченості засобами і предметами праці, розмір витрат праці на одиницю площі, якість, структура і ступінь використання основних і оборотних фондів, наявність і склад робочої сили, галузева структура, спеціалізація і концентрація виробництва, форми і системи організації й оплати праці та ін.). Тому при статистичному аналізі валового збору і врожайності сільськогосподарських культур використовуються показники всіх цих факторів і всі основні методи статистики: метод абсолютних, відносних і середніх величин, статистичні групування, індексний метод, методи побудови й аналізу рядів динаміки, вибірковий метод, дисперсійний і кореляційний аналіз, графічний метод та інші методи статистичного аналізу.
Ви переглядаєте статтю (реферат): «Економіко-статистичний аналіз валового збору і врожайності» з дисципліни «Основи статистики сільського господарства»