ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Основи статистики сільського господарства

Зміст і завдання статистики посівних площ
Посівна площа є основною формою використання головного засобу сільськогосподарського виробництва — землі. Від її розміру залежить обсяг виробництва продукції рослинництва, оскільки останній безпосередньо визначається розмірами посівної площі і врожайності сільськогосподарських культур.
Важливо також відзначити, що багато закономірностей розвитку сільського господарства знаходять свій кількісний вираз у даних про посівні площі та їх структуру. Так, ефективність сільськогосподарського виробництва багато в чому залежить від раціонального територіального розміщення окремих видів сільськогосподарських культур і спеціалізації рослинництва по економічних районах, природно-економічних зонах, адміністративних і господарських одиницях з урахуванням природно-кліматичних та економічних умов. Пояснюється це тим, що значна розмаїтість ґрунтово-кліматичних умов нашої країни створює в окремих її регіонах сприятливіші умови для вирощування тільки певних сільськогосподарських культур. Отже, статистичне вивчення посівних площ сільськогосподарських культур має важливе значення для характеристики стану і розвитку сільського господарства в цілому і по галузях рослинництва зокрема.
Посівна площа сільськогосподарських культур — це частина ріллі або інших розораних угідь, зайнята посівом однієї або кількох сільськогосподарських культур.
В органах державної статистики розмір посівних площ вивчається не тільки як посівна площа на ріллі, але й як посів на площі молодих садів та інших багаторічних насаджень, а також посівна площа розораних природних кормових угідь з метою їх докорінного поліпшення. Площа падалиці (самосіву) не визнається посівною площею.
Основними завданнями статистики посівних площ є:
1) збір даних про хід сівби та збирання врожаю сільськогосподарських культур для контролю за цими процесами;
2) вивчення розміру, структури і динаміки посівних площ і сортових посівів сільськогосподарських культур, посівних площ, оброблюваних за інтенсивними технологіями в розрізі їх груп і окремих культур, категорій господарств та адміністративно-територіальних і господарських одиниць, економічних районів, природно-економічних зон і по країні в цілому, при цьому як на всіх землях, так і на зрошуваних та осушених;
3) вивчення впливу структури посівних площ на вихід продукції рослинництва і виявлення резервів розширення посівних площ і поліпшення їх структури.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Зміст і завдання статистики посівних площ» з дисципліни «Основи статистики сільського господарства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Планування діяльності аудиторських фірм
Наголос
Вибір конфігурації систем комп’ютерної телефонії
Інструменти забезпечення повернення банківських кредитів
Аудит визнання запасів і правильності їх оцінки


Категорія: Основи статистики сільського господарства | Додав: koljan (25.09.2012)
Переглядів: 806 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП