ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Міжнародна економічна статистика

Джерела статистичної інформації міжнародних фінансових організацій
Вихідна статистична інформація, яка існує в міжнародних фінансових організаціях, досить широка. Регулярно публікуються статистичні щорічники, довідники, квартальні та щомісячні бюлетені, щотижневі видання. Крім того, є багато неперіодичних видань і матеріалів одноразових обстежень.
Щорічні довідники містять інформацію про діяльність, капітал, потенційні можливості країн-учасниць, їхній фінансовий стан та ін. Наприклад, щорічний статистичний довідник «International Financial Statistics» включає інформацію щодо кількох міжнародних організацій і окремо щодо 68 країн. Цей довідник готує і публікує Міжнародний валютний фонд.
Довідник містить такі відомості.
Щодо МВФ:
1) місце фондів країн-членів, їхньої квоти (у золоті і в національних грошових одиницях);
2) доходи і витрати;
3) стан грошових резервів;
4) операції фонду.
Щодо МБРР:
1) члени МВФ, керівні органи, директорат;
2) субсидії;
3) стан фондів.
Цей довідник містить інформацію і щодо інших міжнародних фінансових організацій (наприклад, European Fund, International Finance Corporation та ін.). Зокрема, інформація з IFC містить дані про курс валюти, ставку процента, індекс цін (в американських доларах), видобуток золота, обсяг золотих резервів (у мільйонах доларів) та іншу інформацію.
Статистичні служби міжнародних організацій широко застосовують автоматизовану систему обробки накопиченої інфор-
мації.
Так, за допомогою ЕОМ розробляються дані для Щорічника статистики національних рахунків, Щорічника промислової статистики та ін.
Забезпечення міжнародних фінансових організацій інформа-
цією здійснюється на основі різних систем.
Наприклад СВІФТ (SWIFT) — система електронної передачі інформації щодо міжнародних розрахунків (Товариство міжнародних міжбанківських телекомунікацій). Тепер система охоплює практично всю світову банківську систему. Банки-учасники цієї системи через термінальні пристрої пов’язані з її центральними пунктами, а через них — один з одним. У результаті цього зв’язку процес передачі інформації про виконані розрахунки скоротився до мінімуму: від 1 до 20 хвилин.
Одним з основних напрямів роботи МВФ є підвищення доступності статистичних даних. Для цього Статистичне управління МВФ видає посібники, що містять опис методологій, які слід використовувати для складання економічної і фінансової статистики. Треба зазначити про друге видання Посібника зі статистики державних фінансів. Цей посібник займає особливе місце серед інших посібників, підготовлених Статистичним управлінням, включаючи Посібник з платіжного балансу, Посібник із грошово-кредитної і фінансової статистики і Посібник із квартальних національних рахунків. Усі посібники погоджено із Системою національних рахунків 1993 року.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Джерела статистичної інформації міжнародних фінансових організацій» з дисципліни «Міжнародна економічна статистика»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Функціональні учасники інвестиційного процесу
ФОРМИ ГРОШЕЙ ТА ЇХ ЕВОЛЮЦІЯ
МІЖНАРОДНІ РИНКИ ГРОШЕЙ ТА КАПІТАЛІВ
ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ
Еволюція стандартів стільникового зв'язку


Категорія: Міжнародна економічна статистика | Додав: koljan (21.08.2012)
Переглядів: 1195 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП