ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Статистика » Міжнародна економічна статистика

МІЖНАРОДНІ КЛАСИФІКАЦІЇ І РЕЄСТРИ
Важливим завданням міжнародної економічної статистики є упорядкування інформації про різні аспекти економічного процесу для виявлення загальної картини та головних наслідків економічного процесу, а також структури економіки, що досягається за допомогою класифікацій. Класифікації як найважливіший і складний елемент, особливо при міжнародних зіставленнях даних, є другим після спостереження етапом економіко-статистичних досліджень. Класифікації в міжнародній економічній статистиці — це розподіл елементів сукупності за певною ознакою чи декількома атрибутивними ознаками. На відміну від групувань класифікації розглядаються як стандарт та затверджуються Статистичною комісією ООН.
У цьому розділі розглядається методологія та принципи побудови основних міжнародних класифікацій, які розміщено на сайті Статистичної комісії ООН.
Основні класифікації, які використовуються в міжнародній економічній статистиці, широко застосовуються при наданні даних і при проведенні економіко-статистичного аналізу розвитку окремих держав, а також при проведенні порівняння між державами в межах програм міжнародних зіставлень, такі:
галузей економіки;
продукції;
витрат за цілями;
зайнятості, професій, освіти.
Використання у практиці міжнародних зіставлень методу переходу від категорії однієї міжнародної класифікації до категорії іншої класифікації (розробка перехідних таблиць, так званих перехідних ключів) не може на сьогодні повністю вирішити поставлене перед національною статистикою завдання обчислення найважливіших показників макрорівня за міжнародною методологією, що орієнтована на СНР і дозволяє аналізувати інформацію про статистичні об’єкти з різним ступенем господарської відокремленості та однорідності видів діяльності.
Без гармонізації відповідних понять, визначень та класифікацій цей перехід буде неможливий. Відсутність інформації за низкою показників і груп господарських одиниць, істотні відмінності від міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, класифікацій, що застосовуються, створюють труднощі у побудові СНР, яка б повністю відповідала пред’явленим до неї вимогам.
Відповідно до затвердженого 28-ю сесією Статкомісії ООН (лютий-березень 1995 р.) стратегічного плану розробки та удосконалення економічних класифікацій, що передбачає створення системи взаємопов’язаних класифікацій і визначає головні з них, всі інші однорідні класифікації повинні бути перегруповані відповідно до концепції основних.
Таким чином, головною класифікацією видів діяльності визначено Міжнародну стандартну галузеву класифікацію всіх видів економічної діяльності (ІSІС), яка використовується в багатьох галузях статистики, де існує необхідність у більш докладних даних за видами діяльності.
У групі класифікацій товарів та послуг головною визначено Класифікацію основних продуктів (СРС), яка має забезпечувати міжнародні порівняння статистичних даних, які стосуються товарів і послуг.
Особливу групу становлять функціональні класифікації, або класифікації витрат за цілями:
класифікація індивідуального споживання за цілями (СОІСОР);
класифікація функцій органів управління (COFOG);
класифікація цілей некомерційних закладів, які обслуговують домашні господарства (COPNI);
класифікація витрат виробників за цілями (COPP).
Серед класифікацій занять і освіти головною визначено Міжнародну стандартну класифікацію професій (ISCO-88).

Ви переглядаєте статтю (реферат): «МІЖНАРОДНІ КЛАСИФІКАЦІЇ І РЕЄСТРИ» з дисципліни «Міжнародна економічна статистика»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Задача о двух лошадях
Методика розрахунку витрат
АУДИТ ОКРЕМИХ СПЕЦИФІЧНИХ ЦИКЛІВ ТА РАХУНКІВ
РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ
Операції по залученню вкладів і депозитів. Міжбанківський кредит


Категорія: Міжнародна економічна статистика | Додав: koljan (21.08.2012)
Переглядів: 2559 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП