ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка праці » Управління трудовим потенціалом

Розвиток міжнародної міграції робочої сили як форма економічних відносин
Трудова міграція є складовою світових економічних відносин, вона існує на всіх континентах, у всіх регіонах, зачіпає інтереси більшості країн світу. Початок сучасного стану міжнародної міграції робочої сили був пов'язаний з закінченням Другої світової війни. У той час домінуюче економічне та політичне положення США позитивно сказалося на привабливісті країни для емігрантів.
В 40 – 50 роки основними експортерами робочої сили у США стали євpoпейські країни, а наприкінці століття – країни Латинської Америки. Особливостями цього періоду міграції є її періодичність (декілька мільйонів щорічно), сезонність (імігранти приїзджають на сезонні роботи) та нелегальність. Велика частка латиноамериканців, що приїжджає в США для пошуку роботи, призвела до значних змін у демографічній ситуації. Вже нині вихідці з цих регіонів складають більшість населення таких міст, як Лос-Анджелес, Маямі та ін.
Серед країн Європи основним імпортером робочої сили є Німеччина, в якій нині працює приблизно 10 млн. іноземних громадян.
Основними факторами, що так приваблюють іноземних працівників, є політична стабільність, високий рівень соціального захисту і один із найвищчих у світі рівнів оплати праці. За витратами на робочу силу (зарплата плюс додаткові виплати персоналу) в даний момент Німеччина посідає перше місце серед високорозвинутих індустріальних країн
Крім Німеччини, значними імпортерами робочої сили є Франція, Великобританія, Швеція. Разом із тим сучасний період характеризується розвитком нових регіональних центрів країн Азії, Перської затоки, Далекого Сходу.
Відмінною особливістю сучасного періоду міграції є диверсифікація якісного складу. Поряд з основною частиною іноземних працівників низької кваліфікації, види діяльності яких пов'язані з тяжкою фізичною працею, монотонністю їі характеру, шкідливими для здоров'я умовами в останній період посилилась міграція працівників високої кваліфікації.
Головним імпортером робочої сили високої кваліфікації є США, за нею йдуть Німеччина, Великобританія, Франція.
На сучасному етапі використання найманої іноземної робочої сили стало важливим елементом нормального механізму світового господарства. Згідно з офіційними даними, на кінець 1999 року в світі нараховувалось близько 38 млн. працівників-мігрантів у порівнянні з 3,2 млн. в 1960 році. Разом із сім'ями кількість людей, шо переміщалися, в середині 90-х років досягла 100 млн.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Розвиток міжнародної міграції робочої сили як форма економічних відносин» з дисципліни «Управління трудовим потенціалом»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит платежів за ресурси
ПАСИВНІ ОПЕРАЦІЇ БАНКІВ
Аудит витрат на виробництво продукції рослинництва
Способи залучення капіталу
БІЗНЕС-ПЛАНУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ


Категорія: Управління трудовим потенціалом | Додав: koljan (13.08.2012)
Переглядів: 1599 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП