ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Економіка підприємства » Економіка та організація інформаційного бізнесу

Класифікація виробничих систем
Існують різні підходи до класифікації виробничих систем. Наприклад, за типом перероблювальної системи розрізняють:
дискретне виробництво;
неперервне виробництво;
проектне виробництво;
Приклад дискретного виробництва: робота за замовленням, коли фірма виробляє спеціальну продукцію за індивідуальною специфікацією кожного споживача. Є проміжні типи дискретного виробництва. Це:
серійне виробництво — дрібносерійне, багатосерійне;
масове виробництво.
У дрібносерійному виробництві окремі підрозділи або дільниці спеціалізуються на виконанні різних операцій. Об’єкти переробки проходять через систему одиницями або невеликими групами. Вимоги до оброблення кожного об’єкта можуть бути різними. Тоді вони рухаються різними маршрутами з необов’язковим проходженням через усі дільниці. Для інформаційного підприємства можна навести приклад, коли використовуються різні технологічні ланцюжки для оброблення інформації різних користувачів (з наданням інформації каналами зв’язку, на первинних документах або машинних носіях).
Система масового виробництва видає великі обсяги відносно стандартизованих виходів. Окремі одиниці продукції, що випускається, не відрізняються одна від одної, хоч і можуть мати місце незначні відмінності в характеристиках і комплектації. Наприклад, послуги баз даних: доступ до БД, надання БД на носії тощо.
Неперервне виробництво — виробництво однорідної продукції для масового збуту і розподілу (нафтопереробка, вугільні шахти, патруль — послуги). Єдиний спосіб розрізнити окремі одиниці продукції, що виробляється, полягає у вимірюванні кількості продукту в якихось довільних одиницях — за об’ємом, довжиною, площею, вагою або часом.
Ресурси, що надходять на вхід системи, неперервним потоком проходять через неї, перетворюючись у продукт на її виході. Приклад неперервного інформаційного виробництва — інформаційна система, що працює в режимі реального часу.
Відмінними рисами систем, орієнтованих на проекти, є те, що кожна одиниця кінцевої продукції є унікальною за своїми характеристиками (конструкцією, виконуваними задачами та ін.). Процес виробництва при цьому має одиничний, такий, що не повторюється, характер. На випуск кожної одиниці продукції витрачається відносно тривалий час — від кількох тижнів до кількох років. Усі ресурси операційної системи в даний момент часу срямовуються на виконання одного або лише кількох проектів. Наприклад, розроблення програмних продуктів.
В інформаційному бізнесі можуть бути присутніми всі типи операційних систем.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Класифікація виробничих систем» з дисципліни «Економіка та організація інформаційного бізнесу»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Системи передачі даних
. Аудит податку на додану вартість сільськогосподарських товарови...
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ПРОЕКТУВАННЯ
Інвестиційний процес у державі з ринковою економікою
МАСА ГРОШЕЙ В ОБОРОТІ. ГРОШОВІ АГРЕГАТИ ТА ГРОШОВА БАЗА


Категорія: Економіка та організація інформаційного бізнесу | Додав: koljan (01.05.2012)
Переглядів: 2270 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП