ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Банківська справа » Валютні операції

Взаєморозрахунки по пластикових картках
Взаєморозрахунки по пластикових картках регулюються чинним законодавством України, правилами міжнародних платіжних систем та договорами з банками-емітентами.
Розрахунки з банками-емітентами здійснюються через кореспондентські рахунки в цих банках з подальшим їх перерахуванням на СКР, відкритий у банку-емітенті. Банківське управління іноземної валюти перераховує на кореспондентський рахунок банку в банку-емітенті суми видаткових лімітів по картках, договір та заяву на випуск карток в електронному вигляді (для VISA) або кур’єром (для Eurocard/MasterCard).
Після повідомлення про виготовлення картки працівник, що виконує операції по картках, на підставі довіреності отримує в банку-емітенті пластикові картки та ПІН-коди до них і залишає там розписку про їх отримання.
Щомісячно до 5 числа відділ пластикових карток повідомлює в банк-емітент суми всіх видаткових лімітів по картках.
Банк зобов’язаний підтримувати на СКР в банках-емітентах залишок, що дорівнює сумі загального видаткового ліміту по картках. Усі видатки, що провадяться клієнтами за допомогою пластикових карток, а також пов’язані з їх випуском та обслуговуванням, списуються банком-емітентом з СКР банку відповідно до тарифів банку-емітента.
При виникненні дебетового сальдо на СКР банк повинен сплатити заборгованість перед банком-емітентом протягом 5 банківських днів. Працівники відділу пластикових карток зобов’язані стежити за строками та правильністю виконання операцій по СКР банку в банку-емітенті.
Порядок здійснення операцій з видачі готівкових коштів
власникам міжнародних платіжних карток VISA,Eurocard/MasterCard, Diners Club та інших
На початку здійснення такої операції працівник банку повинен ознайомити клієнта — власника кредитної картки з умовами видачі готівкових коштів. Далі клієнта треба поінформувати щодо умов видачі готівкової іноземної валюти з урахуванням комісійних процентів, що стягуються банківською установою.
Ідентифікація пластикової картки передбачає:
перевірку наявності номера картки;
перевірку наявності обов’язкових реквізитів картки;
те, що картка в цілому та її окремі реквізити (смужка для підпису, магнітна смужка, номер, захисні символи) не повинні мати зовнішніх пошкоджень.
Ідентифікують особу клієнта таким чином.
Перевіряють документ, що засвідчує особу клієнта. Таким документом за чинним законодавством України є:
вид на проживання в Україні — для іноземних громадян та осіб без громадянства, якщо вони постійно проживають на території України;
національний закордонний паспорт або документ, що його замінює, — для іноземних громадян, що тимчасово знаходяться в Україні;
внутрішній загальногромадянський паспорт або документ, що його замінює, загальногромадянський закордонний паспорт — для громадян України.
Звіряють ім’я та прізвище, вказані на карточці, з даними, зазначеними в пред’явленому документі.
Перевіряють відповідність підпису клієнта на зворотному боці картки з тим, що є в представленому документі.
Якщо пластикова картка або особа клієнта не відповідають хоча б одному з вищеперелічених пунктів, то видача готівкових коштів за цією карткою забороняється, а клієнту рекомендується звернутись до банку, що видав цю картку.
Якщо в результаті проведеної перевірки особа клієнта та картка не є сумнівними, працівник банку повинен з’ясувати у клієнта суму, яку він бажає отримати, та провести авторизацію картки.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Взаєморозрахунки по пластикових картках» з дисципліни «Валютні операції»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ЗАГАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ТА КЛАСИФІКАЦІЙНІ ОЗНАКИ НОВОГО ТОВАРУ
Доходи, витрати і прибуток банку
Діалектна лексика
Поняття та види цінних паперів
Орфоепія і українська вимова


Категорія: Валютні операції | Додав: koljan (09.04.2012)
Переглядів: 752 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП