ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Особливості визначення фінансових результатів та їх відображення в обліку США
В США визнання доходів здійснюється відносно так званого принципу доходу, який визначає порядок реєстрації в бухгалтерському обліку доходів від продажу товарів та послуг, а також прибутків. Відповідно до ЗПБО США та МСБО доходи можуть визнаватися на момент надходження товару чи послуги покупцю, до нього чи після. Вибір цього моменту залежить від того, коли дана господарська операція буде відповідати критеріям визначеності (можливості віднесення до одного з шести елементів бухгалтерської звітності), вимірюваності, релевантності і надійності.
В розвиток цих критеріїв висуваються ще два.
1. Дохід відображається, коли він визнаний або може бути визнаний (тобто існує можливість його одержання). Визнання доходу означає, що товари, послуги, або інші види активів продані за готівку або в обмін на негрошові ресурси Визнання також має місце, коли покупець надає постачальнику зобов'язання оплати, що мають юридичну силу, в день продажу відповідних
-422-

Розділ 10. Особливості обліку доходів та витрат
товарів чи послуг. Можливість визнання існує тоді, коли негрошові активи, отримані в обмін на товар чи послугу, можуть легко перетворюватись на певну кількість грошових коштів відповідно до умов продажу.
2. Дохід відображається, коли він зароблений, тобто коли компанія виконала той обсяг робіт, здійснення якого дає їй право на отримання доходу відповідно до умов контракту.
При недотриманні одного з цих критеріїв визнання доходу відкладається до того моменту, коли критерій буде дотриманий.
Дохід оцінюється за тією вартістю, яку компанія отримала в обмін на поставлені нею товари або надані послуги.
У професійних планах рахунків США облік витрат за елементами організується у спеціальних класах рахунків.
В США часто використовуються два технічні терміни щодо регулюючих проводок, які пов'язані з відображенням в обліку доходів та витрат (табл. 10.1).
Таблиця 10.1. Сутність нарахованих та відкладених витрат/доходів

Термін Визначення — Приклад
Нараховані витрати Витрати, ще не сплачені або не зареєстровані, які мали місце Плата нарахована працівникам, але ще не сплачена
Нараховані доходи Дохід нарахований але не отриманий або не зареєстрований Послуги надані до отримання плати
Відкладені доходи Дохід отриманий наперед, але не нарахований Плата за оренду отримана як передоплата
Відкладені витрати Витрати сплачені наперед, але ще не мали місце Страхова премія сплачена наперед
Принцип реалізації - один з принципів традиційного бухгалтерського обліку, який регулює визначення прибутку.
Підприємства можуть отримувати гроші та реєструвати їх до зароблення відповідного доходу від реалізації послуг або товарів. Сума, стягнена наперед, називається незаробленим або відкладеним доходом. Незароблений дохід повинен бути віднесений на період, в якому виконуються послуги або завершується реалізація згідно з принципом реалізації. Як правило, регулююча проводка потрібна в кінці періоду, коли був отриманий незароблений дохід. Такий запис визнає: 1) правильну суму доходу, заробленого протягом поточного періоду 2) решту суми як зобов'язання забезпечити в майбутньому відповідні товари або послуги.
В кінці звітного періоду аналіз може виявити, що певний дохід був зароблений (відповідно до принципу реалізації), але ще не був зареєстрований або отриманий. Такий незареєстрований дохід називають нарахованим доходом.

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
Принцип реалізації стверджує, що коли дохід був зароблений в звітному періоді, він повинен бути зареєстрованим та відображеним в цьому періоді разом з тим активом, який був створений (рахунок до отримання). Це завершується регулюючою проводкою з метою визнання дебіторської заборгованості на зароблену, але ще не отриману суму, і суми заробленого доходу.
Часто компанія в одному обліковому періоді сплачує готівкою або несе зобов'язання за придбані активи або отримані послуги, які будуть використані в одному або кількох майбутніх облікових періодах для отримання доходів протягом цих майбутніх періодів. Такі операції створюють актив через майбутні вигоди. Такий актив прийнято називати витратами майбутніх періодів (або відкладеними витратами). В міру проходження майбутніх періодів відповідні доходи заробляються згідно з принципом реалізації. Потім, з отриманням доходів, період за періодом, сума сплачених наперед витрат повинна розподілятися по відповідних періодах згідно з принципом відповідності.
Наприклад, якщо доходи отримані за три облікові періоди, витрати майбутніх періодів повинні бути відображені в кожному з цих трьох періодів для того, щоб визначити чистий прибуток' для кожного періоду.
Більшість витрат виникають і сплачуються протягом одного періоду. Проте в кінці облікового періоду, як правило, є деякі витрати, які були понесені (тобто товари або/і послуги, що були вже використанні), але ще не зареєстровані. Такі несплачені витрати називають нарахованими витратами. Вони мають бути зареєстровані в поточному періоді, тому що мають бути погоджені з доходами поточного періоду згідно з принципом відповідності. Також зобов'язання щодо цих несплачених витрат повинно бути зареєстрованим і відображатись в бухгалтерському балансі поточного періоду. Такі результати реєструються регулюючою проводкою.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Особливості визначення фінансових результатів та їх відображення в обліку США» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Технологічний процес виготовлення ДСП
Інвестиційна стратегія
СУТЬ ТА ПРЕДМЕТ АУДИТУ, ЙОГО СФЕРА ДІЇ В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ
Звіт про прибутки та збитки
ТОВАРНА ПОЛІТИКА ПІДПРИЄМСТВА


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 803 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП