ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Облігації до виплати
Облігації- один із найбільш розповсюджених фінансових інструментів, які використовують корпорації для залучення грошових коштів, і, відповідно, тип довгострокового зобов'язання, який зустрічається доволі часто.
Випуск облігацій оформлюється контрактом, який надає зобов'язання сплатити певну суму грошей (номінальну вартість) у визначений момент в майбутньому і, як правило, сплачувати відсотки, розраховані за певною ставкою. Процес випуску облігацій займає суттєвий проміжок часу (рис. 9.8).

Рис. 9.8. Етапи процесу випуску облігацій
Класифікація облігацій в США здійснюється залежно від цілей їх випуску, процедури виплати відсотку, умов погашення та забезпечення (рис. 9.9).
■397-

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Рис. 9.9. Різновиди облігацій в США
Для реєстрації розміщення довгострокового зобов'язання та нарахування відсотків по ньому компанії, як правило, ведуть спеціальний журнал довгострокового зобов'язання або журнал облігацій. Відображення
-398-

Розділ 9. Особливості обліку зобов'язань

довгострокового зобов'язання у міжнародній практиці здійснюється за теперішньою вартістю і тому залежить від співвідношення оголошеної і ринкової ставки відсотка, та, відповідно, від того, чи була облігація реалізована із знижкою, чи з премією, або без них.
Існують два методи амортизації дисконту (премії): метод прямолінійного списання і метод ринкових відсотків (рис. 9.10).

Рис. 9.10. Методи амортизації дисконту (премії)
Перший спосіб - найпростіший, однак його застосування, згідно з американськими стандартами, дозволяється лише у випадку, коли отримані результати суттєво не відрізняються від результатів застосування другого методу.
Облігації можуть бути випущені в день виплати відсотків, однак в дійсності дата випуску і дата виплати відсотків часто не співпадають. Загальний підхід до обліку відсотків в цьому випадку наступний. Інвестор (покупець облігацій) при купівлі платить компанії-емітенту відсотки, накопичені з попереднього дня виплати відсотків до дня випуску облігацій, а в день виплати відсотків - компанія повертає йому всю суму відсотків, належних йому за період.
Хотілося б відмітити ще два моменти, пов'язані з випуском облігацій.
Перший момент стосується обліку витрат на випуск облігацій, які включають затрати на друк облігаційних сертифікатів, оплату юридичних послуг, комісійні збори тощо.
Згідно з американськими стандартами ці затрати трактуються як відстрочені витрати, хоча за своєю сутністю не є активом, так як не приносять майбутніх вигід. Вони амортизуються протягом строку дії облігації аналогічно дисконту або премії. Існує також думка, що такі витрати повинні або списуватися як витрати поточного періоду, або зменшувати відповідне зобов'язання, тобто додаватися до дисконту (вираховуватися із премії) і через амортизацію останніх списуватися протягом строку дії облігації.
- 399 -

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
Другий момент стосується викуплених і ще не погашених власних облігацій. Компанія самостійно чи через своїх агентів може викупити власні непогашені зобов'язання і тримати їх "в портфелі", тобто володіти ними на правах власника. В цьому випадку вони відображаються по номіналу на рахунку "Викуплені власні облігації в портфелі", який є коригуючим рахунком до рахунку "Облігації до виплати". В балансі він відображається зі знаком "мінус", що зменшує величину випущених облігацій. Коли викуплені облігації погашаються або продаються, рахунок "Викуплені власні облігації в портфелі" кредитується.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Облігації до виплати» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Поединок на корабле
Технічні засоби для об’єднання локальних мереж: мости, комутатори...
Українські слова та слова запозичені з інших мов
Змінні грошові потоки
Технологічний процес розробки і просування сайтів


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 746 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП