ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

Плани рахунків країн-членів ЄС
Національні плани рахунків бухгалтерського обліку країн ЄС визначають облік насамперед як функцію управління та інформаційне джерело прийняття рішень. Вони грунтуються на міжнародних та національних стандартах, а також на юридичних законах. Плани рахунків бухгалтерського обліку країн ЄС мають наступні ознаки:
=> розроблені відповідно до 4-ої Директиви ЄС, яка встановлює єдині норми і вимоги для країн співтовариства щодо кожної статті балансу та звіту про прибутки та збитки;
=> є основою створення європейської регіональної системи бухгалтерського обліку дванадцяти держав;
-269-

Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах
"=> враховують вимоги Торгового кодексу, який визначає перелік обов'язкових звітних регістрів, що використовуються господарюючими суб'єктами;
<=> грунтуються на податкових кодексах, що регламентують норми та методи проведення інвентаризації, створення резервів і визначення прибутку, який підлягає оподаткуванню тощо;
О відповідають законодавству, яке передбачає організацію обліку та контролю залежно від форми власності, видів підприємств та їх розмірів.
Національні плани рахунків країн ЄС використовують принципи проведення ревізій та стандарти бухгалтерського обліку Міжнародної федерації бухгалтерів та Європейського співтовариства експертів з економічного та фінансового обліку. Союзи дипломованих бухгалтерів, аудиторів та комісарів з бухгалтерського обліку кожної країни ЄС приймають рішення про ступінь обов'язковості використання міжнародних норм (у повному обсязі, анулювання або заміна окремих статей).
Фінансова бухгалтерія включає, як правило, 7-8 класів, при цьому у всіх країнах балансові рахунки згруповані у 5 класів: рахунки капіталів, основних засобів, нематеріальних та фінансових активів, запасів та незавершеного виробництва, розрахунків та фінансові рахунки. Рахунки затрат-випуску мають від 2 до 3 класів, найчастіше це рахунки витрат за елементами, доходів за видами. В окремих країнах виділяється самостійний клас "Рахунки результатів".
В планах рахунків встановлено також і певний зв'язок між класами. Так, у французькому плані в класі 6 "Рахунки витрат" рахунки розміщені в аналогічному порядку до рахунків класу 7 "Рахунки доходів". Наприклад рахунку 66 "Фінансові витрати" в класі 6 відповідає рахунок 76 "Фінансові доходи" в класі 7.
На рахунках витрат і доходів (вони також мають відповідні рахунки другого і наступного порядків) обліковують витрати і доходи, виходячи з їх економічної природи та сутності. В той же час рахунки згруповані таким чином, щоб дозволити визначити виробничий, фінансовий та надзвичайний (екстраординарний) результат.
Необхідно підкреслити, що в більшості національних планів відсутній клас "Рахунки прибутків та збитків і використання прибутку", так як відповідно до міжнародних норм баланс встановлюється після розподілу, тобто з врахуванням прийнятих рішень по використанню залишку за рахунком "Результати за рік" та залишку "Нерозподіленого прибутку".
-270-

Розділ 4. Методи і техніка бухгалтерського обліку
Необхідно зазначити, що хоча плани рахунків 12 країн-учасниць в цілому дуже схожі, проте є певні відмінності, викликані, як правило, національними особливостями та традиціями.
Для характеристики планів рахунків країн ЄС будемо використовувати Загальний План рахунків (ЗПР) Франції як найтиповіший.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Плани рахунків країн-членів ЄС» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Фінансові ресурси інвестування
Класифікація голосних і приголосних звуків
ЕРГОНОМІЧНІ ВИМОГИ ДО ТОВАРУ
Мета аудиту — перевірити правильність визначення податку з реклам...
Стандартизація в галузі телекомунікацій. Організації — розробники...


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 862 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП