ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах

НАЦІОНАЛЬНІ БУХГАЛТЕРСЬКІ СТАНДАРТИ
Міжнародна практика обліку неоднорідна. В кожній країні місцеві положення більшою чи меншою мірою регулюють випуск фінансових звітів. Такі регулюючі положення включають стандарти бухгалтерського обліку, розробкою яких займаються різні органи: в одних країнах - це переважно прерогатива державних органів, в інших - професійних організацій.
"Стандарт" з англійської мови перекладається як норма, зразок. Відносно нормативної документації з бухгалтерського обліку "стандарт" означає комплекс документально оформлених правил ведення обліку. Кожне з цих правил визначає термінологію, методи, способи, суть обліку при відображенні того чи іншого явища. Під бухгалтерськими стандартами розуміють стандартні вимоги до методів та процедур ведення бухгалтерського обліку: нарахування амортизації, оцінка запасів, нарахування податків, порядок включення підсумків асоційованих та дочірніх підприємств до зведеної звітності, облік курсових різниць тощо.
Стандарти обліку поділяються на два види (рис. 2.12).
Стандарти обліку ~|
D Міжнародні
стандарти, які розроблюються Комітетом міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (КМСБО) і рекомендовані до застосування
£3 Національні
нормативи з бухгалтерського обліку, які розроблюються кожною країною самостійно для внутрішнього користування
Рос 2.12. Класифікацій стандартів обліку Між національними та міжнародними стандартами обліку існує тісний зв'язок. Національні стандарти є первинними. При розробці міжнародних стандартів аналізуються національні, вивчається практика ведення того чи іншого об'єкту обліку, що склалася в окремій країні, і лише потім формуються рекомендації з обліку, які носять міжнародний характер. Хоча в окремих країнах спостерігається протилежна ситуація, коли національні стандарти формуються на підставі міжнародних.
Стандарти в основному стосуються фінансового обліку та звітності, порядок же реєстрації та обробки інформації управлінської бухгалтерії визначається підприємством самостійно і не регламентується інструкціями та стандартами.
,В країнах англо-американської системи обліку розробкою принципів та стандартів займаються спеціальні професійні організації: в США - Американський інститут присяжних бухгалтерів (All lb); у Великобританії - Інститут присяжних бухгалтерів Англії та Уельсу (ІІІЬАУ) тощо; в Австралії-Інститут присяжних бухгалтерів Австралії (ПТБА) та Австралійське товариство присяжних бухгалтерів (АТПБ) тощо. Стандарти цих країн носять рекомендаційний характер.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «НАЦІОНАЛЬНІ БУХГАЛТЕРСЬКІ СТАНДАРТИ» з дисципліни «Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: АО "МММ" Історія, наслідки та реклама
СУТНІСТЬ, ПРИЗНАЧЕННЯ ТА СТРУКТУРА ГРОШОВОЇ СИСТЕМИ
СУТНІСТЬ ТА СТРУКТУРА КРЕДИТУ
Характеристика цінних паперів, що обертаються на фондовому ринку ...
ІНВЕСТОРСЬКІ КОШТОРИСИ


Категорія: Бухгалтерський облік у зарубіжних країнах | Додав: koljan (29.03.2012)
Переглядів: 3449 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП