ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Звітність підприємства

Забезпечення наступних витрат і платежів (рядки 400—420)
Враховуються вимоги Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 11 “Зобов’язання”, 26 “Виплати працівникам”, 27 “Діяльність, що припиняється”. Забезпечення створюється при виникненні внаслідок минулих подій зобов’язання, погашення якого ймовірно призведе до змен шення ресурсів, що втілюють в собі економічні вигоди, та його оцінка може бути розрахунково визначена. Забороняється створюва ти забезпечення для покриття майбутніх збитків від діяльності підприємства. Обов’язково створюються забезпечення для відшкодування наступних (майбутніх) операційних витрат на: • виплату відпусток працівникам; • додаткове пенсійне забезпечення; • виконання гарантійних зобов’язань; • реструктуризацію; • виконання зобов’язань щодо обтяжливих контрактів тощо. Суми створених забезпечень визнаються витратами. Забезпечення для відшкодування витрат на реструктуризацію створюється у разі наявності затвердженого керівництвом підприємства плану реструктуризації з конкретними заходами, стро ками їх виконання та сумою витрат, що будуть здійснені, до і після початку реалізації цього плану. Сума забезпечення визначається за обліковою оцінкою ресурсів (за вирахуванням суми очікуваного відшкодування), необхідних для 48

Тема 2

погашення відповідного зобов’язання, на дату балансу. Забезпечен ня для відшкодування витрат на реструктуризацію визначається за сумою прямих витрат, які не пов’язані з діяльністю підприємства, що триває. Забезпечення використовується для відшкодування лише тих витрат, для покриття яких воно було створено. Залишок забезпечення переглядається на кожну дату балансу та, у разі потреби, коригується (збільшується або зменшується). У разі відсутності ймовірності вибуття активів для погашення май бутніх зобов’язань сума такого забезпечення підлягає сторнуванню. У складі забезпечень наступних витрат і платежів відобража ються нараховані у звітному періоді майбутні витрати та платежі (витрати на оплату майбутніх відпусток, за вислугу років, гарантійні зобов’язання тощо), величина яких на дату складання балансу може бути визначена тільки шляхом попередніх (прогнозних) оцінок, а та кож залишки коштів цільового фінансування і цільових надходжень, які отримані з бюджету та інших джерел. Підприємства, які відповідно до законодавства є страховиками, вписують рядок 415, в якому наводять суму страхових резервів, та рядок 416, у якому в дужках наводять суму часток перестраховиків у страхових резервах, різниця між якими включається до підсумку розділу балансу. Підприємства, які здійснюють діяльність з випуску та проведен ня лотерей на території України, у вписуваному рядку 417 наводять залишок сформованого призового фонду, що підлягає виплаті пере можцям лотереї відповідно до оприлюднених умов її випуску та про ведення, у вписуваному рядку 418 наводять залишок сформованого резерву на виплату джек поту, не забезпеченого оплатою участі у ло тереї. У рядку 420 “Цільове фінансування” відображають залишок коштів цільового фінансування, отриманих для здійснення заходів цільового призначення і, в тому числі, отриману гуманітарну допо могу. Кошти цільового фінансування можуть надходити у вигляді субсидій, асигнувань з бюджетів та позабюджетних фондів, цільових внесків фізичних та юридичних осіб тощо.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Забезпечення наступних витрат і платежів (рядки 400—420)» з дисципліни «Звітність підприємства»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Торговля фиктивными товарами
Комунікаційні сервіси Internet
Проектний контроль
Аудит товарів
Затвердження


Категорія: Звітність підприємства | Додав: koljan (14.03.2012)
Переглядів: 1316 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП