ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Аудит » Комп’ютерний аудит

Модель аудиторської програмної системи
У літературі з питань комп'ютеризації аудиту23 модель такої реалізації аудиторської програмної системи має таку структуру (рис. 3.2).

Рис. 3.2. Структура аудиторської системи
Модуль набуття знань призначений для формування бази знань. База знань складається з двох частин: бази правил і бази фактів. База правил містить процедурні знання в стандартній формі:
ЯКЩО <умова>, ТО <реакція>.
Припустимо, що аудитору необхідно впевнитися в правильності застосування облікової ціни готової продукції. Для цього створюють правило, що може мати вигляд:
ЯКЩО облікова ціна дорівнює сумі, поділеній на одиницю з планів калькуляції собівартості, ТО помилки немає. Наприклад, якщо показник "Обсяг робіт" у "Договорі підряду" збігається з показником "Обсяг виконаних робіт" у "Акті приймання", то можна перейти до наступного правила. Інакше — сформулювати повне повідомлення.
База фактів відображає типові описи змісту бухгалтерської документації і її взаємозв'язків.
Модуль виконання аудиту призначений для ініціалізації роботи системи, формування аудиторських повідомлень. Цікаво, що й інші російські автори (за винятком проф. B.I. Подільського) здебільшого розглядають процес автоматизації аудиту насамперед як формування за допомогою спеціалізованих програм думки аудитора щодо вірогідності змісту інформації, що міститься у фінансовій звітності клієнта. Фактично, в цьому випадку можна говорити про застосування в аудиті експертних систем та систем штучного інтелекту. Ван Дійк поділяє аудиторські комп'ютерні системи на знаннєві та експертні й зазначає, що саме експертні системи відіграють визначальну роль при проведенні аудиту. Різниця між цими системами полягає в тому, що знаннєва система складається з теоретичних і практичних знань, тоді як експертна система потребує ще й евристичних знань (інтуїтивних), які базуються на досвіді, глибоких теоретичних знаннях та великій кількості інформації, що закладається в комп'ютерну систему. Ван Дійк визначає експертну систему, як комп'ютерну програму, що збирає та зберігає інформацію та дані, визначає взаємозв'язки між певними елементами і робить висновки, виходячи з цих зв'язків, ніби імітуючи при цьому людський розум та здатність мислити. Експертні системи забезпечують можливість додавати функціональності в програмні засоби підготовки робочих документів. Наприклад, експертна система може оцінювати відповіді в анкетах для обстеження й автоматично генерувати посилання на додаткові пов'язані питання.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Модель аудиторської програмної системи» з дисципліни «Комп’ютерний аудит»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Роторно-поршневий двигун
Період окупності
Адресація повідомлень в системах електронної пошти
Використання стільникових мереж для передачі даних
РОЛЬ ГРОШЕЙ У РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ


Категорія: Комп’ютерний аудит | Додав: koljan (05.03.2012)
Переглядів: 1828 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП