ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Гудвіл і негативний гудвіл
Згідно з П(с)БО 19, гудвіл та/або негативний гудвіл відображається в балансі окремого підприємства за залишковою вартістю у вписаному рядку балансу 065 «Гудвіл» позитивною або від'ємною величиною.
На відміну від цього, згідно з МСФЗ 3 «Об'єднання бізнесу», після первісного визнання покупець має оцінювати гудвіл, придбаний у результаті об'єднання бізнесу, за собівартістю мінус накопичені збитки від зменшення корисності. Це означає, що придбаний гудвіл не підлягає амортизації, а покупцеві щорічно (або частіше) слід перевіряти гудвіл на зменшення корисності. Виходячи з цього, в трансформованому балансі слід збільшити балансову вартість гудвілу на суму раніше нарахованої амортизації та визнати, в разі наявності, збитки від зменшення його корисності.
Згідно з МСФЗ 3, суму негативного гудвілу слід визнати доходом звітного періоду.
Крім того, слід мати на увазі, що на балансі українських підприємств, створених у процесі приватизації (корпоратизації), обліковують гудвіл, який виник у процесі приватизації.
Згідно з Положенням про порядок бухгалтерського обліку окремих активів і операцій та змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку від 19.12.2006 р. № 1213, такий гудвіл не амортизується, повністю або частково він може бути списаний за рішенням уповноваженого органу за рахунок власного капітала.
Проте гудвіл, який виник у процесі приватизації, не відповідає визначенню гудвілу за МСФЗ, оскільки його відображено не на балансі покупця, а на балансі придбаного підприємства. Тому залишкову вартість такого гудвілу в процесі приватизації слід списати з балансу за рахунок власного капіталу.
Виходячи з вищевикладеного, трансформацію гудвілу відображено на рис. 3.7.
217

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Рис. 3.7. Трансформація гудвілу
Запаси
З урахуванням визначених раніше розбіжностей між П(с)БО 9 та МСБО 2, слід перекласифікувати статті запасів, відображені згідно з П(с)БО, зокрема, виділити в окремі статті: біологічні активи; сільськогосподарську продукцію, зібрану як урожай біологічних активів підприємства; запаси, що оцінюються за МСБО 2.

Рис. 3.8. Трансформація статей запасів
218

Розділ 3. Аспекти реформування бухгалтерського обліку в Україні
Біологічні активи та сільськогосподарську продукцію, зібрану як урожай, слід оцінити та відобразити згідно з МСБО 41. Валова дебіторська заборгованість розраховується згідно з МСБО 11.
Інші запаси слід зменшити на вартість запасів, які не відповідають визначенню активів та малоцінних і швидкозношувальних предметів, вартість яких нижче порогу суттєвості для таких активів, встановлених підприємством.
Подальша класифікація запасів на класи здійснюється підприємством самостійно, виходячи з особливостей його діяльності та розкривається у примітках до фінансових звітів.
У загальному вигляді трансформацію статей запасів наведено на рис. 3.8.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Гудвіл і негативний гудвіл» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІНФЛЯЦІЇ
ТЕНДЕРНІ УГОДИ
Аудит балансу підприємства
Якість управління матеріально-технічними ресурсами
Наголос


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (25.11.2011)
Переглядів: 1185 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП