ДИПЛОМНІ КУРСОВІ РЕФЕРАТИ


ИЦ OSVITA-PLAZA

Реферати статті публікації

Пошук по сайту

 

Пошук по сайту

Головна » Реферати та статті » Бухгалтерський облік » Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку

Основні засоби
Трансформація статті «Основні засоби» передбачає, зокрема, уточнення складу основних засобів і уточнення первісної (подальшої оцінки) та балансової вартості основних засобів згідно з МСБО 16.
Уточнення складу основних засобів означає:
1) виділення (в разі наявності) в окремі статті інвестиційної нерухомості ;
2) виключення зі складу основних засобів об'єктів, що не відповідають визначенню активів. Передусім це стосується тих об'єктів основних засобів, від яких не очікується ніяких майбутніх економічних вигод, але не списують з балансу задля уникнення податкових наслідків.
Залишкова вартість таких основних засобів на початок року списується за рахунок сальдо нерозподіленого прибутку на початок року.
Одночасно коригується сума доходів і витрат, пов'язаних із нарахуванням амортизації та списанням таких основних засобів протягом звітного року.
3) класифікація основних засобів, виходячи зі специфіки діяльності підприємства. В результаті трансформації клас (група) основних засобів за МСБО 16 може відрізнятися від класифікації основних засобів, встановленої п. 5 П(с)БО 7;
4) списання вартосгі основних засобів, яка є нижчою за поріг суттєвості, встановлений підприємством.
211

С. Ф. Голов. Бухгалтерський облік Б Україні: аналіз стану та перспективи розвитку
Уточнення балансової вартості основних засобів залежить від підходу до їх оцінки, обраного підприємством.
Згідно з МСФЗ 1, підприємство може вирішити оцінити об'єкт основних засобів на дату переходу на МСФЗ за його справедливою вартістю та використати цю справедливу вартість як доцільну собівартість на цю дату.
Поряд з тим, підприємство, яке вперше застосувало МСФЗ, може вирішити використати попередню переоцінку (за національними стандартами) об'єкта основних засобів на дату переоцінки або до цієї дати як доцільну собівартість на дату переоцінки, якщо переоцінка на дату переоцінки була в основному зіставна:
а) зі справедливою вартістю або
б) собівартістю чи амортизованою собівартістю за МСФЗ, скоригованою для відображення, наприклад, змін у загальному або конкретному індексі цін.
У подальшому українським підприємствам (крім нещодавно створених) доцільно обирати модель переоцінки основних засобів.
Якщо підприємство застосовувало в обліку норми податкової амортизації згідно з П(с)БО 7, слід перерахувати суму накопиченої амортизації згідно з МСБО 16 і відповідно скоригувати балансову вартість основних засобів.
В даному випадку йдеться не про зміну методу амортизації згідно МСБО 16, а про перше застосування МСФЗ як первинної основи обліку. Відповідно амортизацію та вибуття основних засобів у звітному році слід відображати, виходячи з обраного методу амортизації та скоригованої балансової вартості основних засобів.
У разі наявності на балансі підприємства безоплатно отриманих основних засобів, що обліковують за первісною вартістю за вирахуванням накопиченої амортизації та накопиченого збитку від зменшення корисності, залишкову вартість таких основних засобів слід списати з балансу за рахунок іншого додаткового капіталу.
В узагальненому вигляді основні процедури трансформації статті «Основні засоби» наведені на рис. 3.4.

Ви переглядаєте статтю (реферат): «Основні засоби» з дисципліни «Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку»

Заказать диплом курсовую реферат
Реферати та публікації на інші теми: Аудит податкової звітності з податку на додану вартість сільськог...
Аудит витрат на оплату праці. Мета і завдання аудиту
Аудит збору на обов’язкове державне пенсійне страхування
Способи передачі повідомлення
Оцінка і управління процентним ризиком


Категорія: Бухгалтерський облік в Україні: аналіз стану та перспективи розвитку | Додав: koljan (24.11.2011)
Переглядів: 987 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Онлайн замовлення

Заказать диплом курсовую реферат

Інші проекти




Діяльність здійснюється на основі свідоцтва про держреєстрацію ФОП